Een pup cadeau geven | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Een pup cadeau geven

Je ziet het vaak genoeg in reclames voor de feestdagen: blije families waarbij er voor de kinderen een lieve pup uit een grote doos komt. De rode strik om zijn kop maakt dit plaatje vaak helemaal af. Niet gek dat bij veel kinderen een puppy al jarenlang bovenaan hun wensenlijstje staat. Toch is het niet verstandig om iemand zomaar een hond cadeau te doen tijdens de feestdagen.

Door iemand met een puppy te verrassen, bezorg je degene mogelijk veel stress zonder dat er tijd is om zichzelf erop voor te bereiden. Heeft degene die je graag een hond cadeau wil doen herhaaldelijk aangegeven dat hij of zij graag een hond zou willen nemen ? Dan zou het eventueel een optie kunnen zijn om de hond cadeau te geven. Hieronder een paar belangrijke punten om in overweging te nemen voordat je een hond cadeau doet.

Een hond is geen cadeau voor kinderen
De verantwoordelijkheid voor het zorgen voor een hond moet altijd bij een volwassenen liggen. Afspraken als ‘als jullie hem uitlaten’ gaan simpelweg niet op. Als ouder ben jij verantwoordelijk dat de hond zijn dagelijkse beweging krijgt, eventuele dierenartskosten betaalt, voer koopt etc. De zorg voor een ander levend wezen kun je nou eenmaal niet aan kinderen overlaten. Een puppy is in het begin heel schattig en interessant, maar de interesse kan al snel verdwijnen als de pup groter wordt.

Wil je jouw kind toch blij maken met een hond? Kijk in de buurt of er misschien een hond is die oppas nodig heeft of help een middag mee in het asiel. Er zijn genoeg honden in Nederland die om extra liefde en aandacht vragen. Zo kun je erachter komen of een hond een geschikte aanvulling is op jullie gezin.

Kosten die komen kijken bij een hond
De zorg voor een hond kost je in het eerste jaar alleen al rond de €1000 - 2000,-. Jaarlijkse vaccinaties, onverwachte dierenarts bezoeken, voer, ontworming en ontvlooiing, speeltjes en nog veel meer. Niet alleen de aanschaf van een pup kost geld, maar het is belangrijk dat degene die de hond krijgt daarna ook de benodigde kosten voor een hond kan betalen.

Een hond vergt ontzettend vele tijd en energie
Het hebben van een hond vraagt om een flinke aanpassing van je levensstijl. Je zult veel tijd en energie moeten opofferen in het dagelijks leven om je hond gelukkig te kunnen houden. Door weer en wind je hond uitlaten, naar trainingen gaan en de dagelijkse verzorging en aandacht staan centraal in het leven van een hondeneigenaar. Als iemand een hond in huis krijgt, moet diegene er 100% klaar voor zijn om zijn leven aan te passen. En vergeet niet: een hond is niet voor even, maar gaat zijn hele leven (misschien wel 15 jaar) met je mee.

Denk dus goed na als je een levend dier cadeau doet aan iemand. Weet je het 100% zeker en zal jij zelf de eindverantwoordelijke van de pup zijn? Dan kan een puppy een geweldig cadeau zijn. Geef bij enige twijfel nooit een dier cadeau en voorkom daarmee dat deze kerstcadeau’s na de feestdagen in het asiel belanden.

Bazoeki newspaper dog
Regelmatig nieuwe puppies in je mail?

We houden je graag op de hoogte van nestjes en meer!

Nog meer interessante artikelen

Wil je graag een hond maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees hier handige artikelen, tips en nog veel meer

Suus van Bazoeki
Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

Mail naar
info@bazoeki.com
Bel ons
+020 737 05 26