Hoe gaat een hond mijn leven veranderen? | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Hoe gaat een hond mijn leven veranderen?

Het is eindelijk zover je gaat je pup mee naar huis nemen. Je hebt je super goed voorbereid, spulletjes aangeschaft en je kijkt waarschijnlijk al een paar maanden of weken uit naar dit moment. Hieronder vind je een overzicht van wat je allemaal te wachten staat.

 • Je zult je pup nu elk uur mee naar buiten moeten nemen.
  Pups kunnen minder lang hun plas ophouden dan oudere honden. Daarnaast zijn ze in de meeste gevallen nog niet zindelijk. Je zult de pup zijn zindelijkheid moeten trainen. Dit betekent dat je ongeveer om de 1-2 uur naar buiten moet met de pup (ja ook ‘s nachts).

 • Investeer in een pak keukenrol en een dweil.
  Pups kunnen er een ongelofelijke bende van maken. Helaas weten ze niet meteen vanaf het begin wat wel niet mag. Wees klaar voor alle soorten troep: van kapot gebeten slippers tot plasjes.

 • Je huis moet puppyproof zijn.
  Het is belangrijk dat je huis veilig is voor je pup om te leven en te ontdekken. Zorg ervoor dat elektrische bedrading en schoonmaakmiddelen goed zijn opgeborgen en dat de pup niet bij etenswaren kan. Het duurt vaak een tijdje voordat je pup zich netjes kan gedragen en tot die tijd is het oppassen geblazen.

 • Je moet weer op tijd thuis zijn.
  Wanneer je een pup hebt, zal je binnen een bepaalde tijd weer thuis moeten zijn om voor de hond te zorgen. Zelfs wanneer je een oppas hebt geregeld verlangt je pup om te trainen, spelen, wandelen en natuurlijk tijd om te knuffelen met jou.

 • Terug naar de schoolbanken voor puppycursus.
  Veel mensen gaan met hun pup naar puppycursus direct nadat ze de pup mee naar huis hebben genomen. Deze cursus is belangrijk voor socialisatie en het gedrag van de hond. Sommige karaktereigenschappen zitten bij de hond in de genen en kunnen niet weg getraind worden, maar de cursus zal je helpen om zijn gedrag met de juiste discipline te benaderen en om de hond de basis commando’s te leren.

 • Je zult een nieuwe prioriteit hebben: zorgen voor iets, of iemand van wie je heel veel houdt.
  Het hebben van een hond gaat veel verder dan alleen het uitlaten of trainen. Je investeert in een vriend voor het leven die onvoorwaardelijk van je houdt. Wees voorbereid op de speciale band tussen de hond en jouzelf.
Bazoeki newspaper dog
Regelmatig nieuwe puppies in je mail?

We houden je graag op de hoogte van nestjes en meer!

Nog meer interessante artikelen

Wil je graag een hond maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees hier handige artikelen, tips en nog veel meer

Suus van Bazoeki
Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

Mail naar
info@bazoeki.com
Bel ons
+020 737 05 26