Wat is het beste puppy voer voor jouw pup? | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Het beste puppy voer voor jouw opgroeiende viervoeter

Author: Petra Bras-Spruitenburg, Royal Canin NL

Wat is het leuk hè, een puppy in huis! Oneindige speelsessies en veel knuffels. Maar de puppytijd is ook een lastige periode, met uitdagende trainingssessies, soms lastige opvoedmomenten en een zoektocht naar de juiste puppyvoeding. Het groter zien worden van je puppy is slechts een heel klein gedeelte van wat er allemaal gebeurt in dat kleine lijfje van je pup. Daarom hebben Bazoeki en Royal Canin de handen ineen geslagen om het vandaag te hebben over een cruciaal aspect voor een gezonde toekomst van je puppy: voeding.

Waarom is voeding van een puppy zo cruciaal?

De eerste maanden van een puppy zijn niet alleen gevuld met knuffels en speeltijd, maar ook met razendsnelle groei en ontwikkeling. In deze periode worden de fundamenten gelegd voor de fysieke en cognitieve gezondheid van jouw hond. Een optimale voeding ondersteunt niet alleen deze groei, maar zorgt ook voor een sterke basis waarop je hond als volwassene kan voortbouwen.

Essentiële voedingsstoffen voor jouw groeiende puppy

Een puppy heeft behoefte aan een aantal essentiële voedingsstoffen om zijn groei en ontwikkeling zo goed mogelijk te ondersteunen. Kwalitatieve eiwitten en voldoende energie staan onder andere centraal. Royal Canin begrijpt dit als geen ander en zorgt ervoor dat hun voedingen perfect zijn afgestemd op de behoeften van jouw pup, zijn formaat, levensstijl of ras.

Een gezonde en gebalanceerde voeding

De voedingskeuzes die je maakt in de puppytijd van jouw hond hebben een blijvende impact. Een uitgebalanceerd dieet ondersteunt de gezondheid van jouw hond, niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Het is daarom essentieel om een voeding te kiezen die specifiek is afgestemd op de unieke behoeften van jouw hond. klik daarom op de link hieronder, vraag een gratis puppypakket aan van Royal Canin en geef je pup een goede start!

Vraag hier je gratis puppypakket van Royal Canin aan!

Gratis puppy pakket
Royal Canin Puppypakket | Royal Canin NL

Wanneer maak je de overstap naar volwassen voeding?

Het juiste moment om over te stappen op volwassen voeding hangt af van de grootte en het ras van je hond. Voor kleine rassen kan dit al bij 10 maanden zijn, maar voor zeer grote rassen kan dit wel tot twee jaar duren. Vraag gerust uw dierenarts of het Royal Canin kenniscentrum wanneer jouw puppy er klaar voor is om over te stappen op voeding voor volwassen honden. Een te vroege overstap kan leiden tot een tekort (of een overschot) aan bepaalde voedingsstoffen en dit kan ernstige gevolgen hebben voor zijn gezondheid op latere leeftijd

  • Zo kan zijn lichaam zich te snel of juist te langzaam ontwikkelen, waardoor je hond een verhoogde kans heeft op onder andere skeletafwijkingen.

  • Je puppy en zijn gezondheid zijn kwetsbaarder wanneer het afweersysteem niet voldoende wordt ondersteund.

  • Je puppy is gevoeliger voor spijsverteringsproblemen als hij een voeding krijgt die hij niet optimaal kan verteren.

Kortom: Het is heel belangrijk om je puppy de voeding te geven die hem het best ondersteunt in de verschillende levensfases van het opgroeien tot een sterke en gezonde hond.

De overstap naar volwassen voeding: een geleidelijk proces

Als je eenmaal hebt besloten om over te schakelen op andere voeding, raden we een geleidelijke overgang aan. Door jouw huisdier langzaam aan zijn nieuwe voeding te laten wennen, help je maagklachten te voorkomen. Het is daarom belangrijk om dit proces geleidelijk aan te pakken. Over een periode van een week raden we aan om langzaam over te stappen van puppyvoeding naar volwassen voeding, om spijsverteringsproblemen te voorkomen.

Een weekschema dat hierbij kan helpen is als volgt:

  • Dag 1 en 2: 75% vorig voer + 25% nieuw voer

  • Dag 3 en 4: 50% vorig voer + 50% nieuw voer

  • Dag 5 en 6: 25% vorig voer + 75% nieuw voer

  • Dag 7: 100% nieuw voer

Conclusie

De voeding die je kiest voor je opgroeiende puppy heeft een immense impact op zijn gezondheid en welzijn. Bij Royal Canin stellen ze hun wetenschappelijke kennis volledig in dienst van de gezondheid en het welzijn van huisdieren. Royal Canin is in 1968 opgericht door een dierenarts en is altijd al een expert geweest in goede voeding voor dieren. Ze stellen de behoeften van katten en honden voorop bij het innovatieproces om de best passende voedingen te ontwikkelen.

Bazoeki newspaper dog
Regelmatig nieuwe puppies in je mail?

We houden je graag op de hoogte van nestjes en meer!

Nog meer interessante artikelen

Wil je graag een hond maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees hier handige artikelen, tips en nog veel meer

Suus van Bazoeki
Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

Mail naar
info@bazoeki.com
Bel ons
+020 737 05 26