Waarom een verzekering voor je pup belangrijk is | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Waarom een zorgverzekering voor je hond belangrijk is

Author: Suus van Bazoeki

Een pup kopen betekent nadenken over de gezondheid van je pup. Hoe je ervoor zorgt dat de hond gezond blijft en bovendien hoe je de zorg voor de hond gaat betalen. Dierenartskosten maken een belangrijk deel uit van de kosten en kunnen soms hoog oplopen. Deze kosten kunnen soms zover oplopen dat je dit liever niet vanuit je eigen buffer wil betalen. Om deze kosten te dekken, bestaan er zorgverzekeringen voor honden. Wij werken samen met onze partner Figo om jouw pup te laten verzekeren voor onvoorziene ziektekosten.


Hoeveel kost een dierenarts?

Veel honden worden gezien als een volwaardig gezinslid. Wanneer je hond onverwacht ziek wordt, is het financiële aspect van die situatie wel het laatste waar je aan wil denken. Toch liggen de kosten van de dierenarts vaak zo hoog dat dat vaak nog een extra pijn is die erbij komt kijken. Natuurlijk zijn de prijzen afhankelijk van de grootte van de hond en de ernst van de situatie, maar indicatie van de prijs van een behandeling.

 • Castratie/sterilisatie: €250,- tot €600,-

 • Gebitsreiniging (onder narcose): €200,- tot €400,-

 • Knie-operatie: €1000,- tot €2000,-

 • Heupoperatie: tot €3500,- per heup

Een aantal factoren die hierbij een rol spelen zijn:

 • De grootte van het dier: een hond van 5 kg bijvoorbeeld heeft een lagere dosering van medicijnen nodig dan een hond van 50 kg.

 • Noodzaak van aanvullende onderzoeken zoals bloedonderzoek, echografie, röntgenfoto’s, CT en MRI. Om bepaalde aandoeningen uit te sluiten of tot een diagnose te komen, moet de dierenarts soms gebruik maken van aanvullend onderzoek. Dit zijn vaak kosten die voor de eigenaar onverwacht zijn en kunnen tot enkele honderden euro’s oplopen. Toch is het soms erg belangrijk om deze onderzoeken uit te voeren en de beste zorg voor je dier te kunnen leveren.

 • Acute versus chronische aandoeningen: vaak krijgt je hond medicijnen voorgeschreven na een bezoek aan de dierenarts. In een gunstig geval hoeft hij maar een aantal dagen deze medicijnen te krijgen en is je dier daarna weer genezen. In een minder gunstig scenario heeft je dier een aandoening waarbij hij de rest van zijn leven dagelijkse medicijnen moet krijgen. Dit kan, afhankelijk van het soort medicatie wat hij moet krijgen, flink oplopen in de kosten.


Een verzekering voor je hond is vaak voordeliger.

Hoewel de fokker er alles aan heeft gedaan om ervoor te zorgen dat je pup gezond is, blijft preventieve zorg, zoals ontworming, ontvlooiing en jaarlijkse vaccinaties, noodzakelijk. Desondanks kan er altijd iets onverwachts gebeuren, waardoor je toch extra moet betalen.

Voorbeeld: pijnlijke knie

Je hond leeft zich heerlijk uit in het park, na een korte speelpartij met een andere hond zie je jouw hond opeens kreupel lopen. Hierna volgt een uitgebreid bezoek aan de dierenarts en wordt de diagnose gesteld: een gescheurde kruisband. Je hond moet worden geopereerd en er volgt een flinke rekening, die kan oplopen tot €2000,-. Is jouw hond niet verzekerd, dan moet je alles betalen vanuit je eigen opgebouwde spaarpot. Met een goede verzekering kan wel 80% van dit bedrag worden vergoed en hoef je nog maar €400,- te betalen.

Wat kost een verzekering voor je hond?

Een huisdieren verzekering kun je al vanaf €14,52 bij onze partner Figo afsluiten, afhankelijk van de eigenschappen van jouw hond. Bereken hier de premie voor jouw hond.

Beste hondenverzekering voor mijn hond?

Bij het afsluiten van een verzekering voor je hond zijn er een paar belangrijke aandachtspunten waar je goed om moet denken.

 • Welke rasgebonden aandoeningen zijn er verzekerd voor jouw hond? Sommige hondenrassen staan bekend om hun erfelijke afwijkingen, waardoor verzekeraars ervoor kunnen kiezen om deze kosten niet op te nemen in de verzekering van je hond.

 • Overweeg het afsluiten van aanvullende verzekeringen. Als je een ras hebt die aanleg heeft voor bepaalde aandoeningen, kan je daar een uitgebreider pakket voor afsluiten. Denk hierbij aan vergoedingen voor elleboog- of heupoperaties en het uitvoeren van MRI-scan en CT-scan. Ook een aanvullende gebitsverzekering is een goede overweging waard, bij met name kleinere hondenrassen.

 • Welke operaties worden vergoed en welke niet?

 • Vallen de preventieve zorg (vaccinaties, ontworming en ontvlooiing) en consultkosten bij de dierenarts ook onder de verzekering?

Bazoeki werkt samen met huisdieren verzekeraar Figo. Sluit daarom nu een verzekering af voor je hond en bescherm tegen onverwachte kosten.


Bazoeki newspaper dog
Regelmatig nieuwe puppies in je mail?

We houden je graag op de hoogte van nestjes en meer!

Nog meer interessante artikelen

Wil je graag een hond maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees hier handige artikelen, tips en nog veel meer

Suus van Bazoeki
Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

Mail naar
info@bazoeki.com
Bel ons
+020 737 05 26