American Bully | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

American Bully

Zachtaardig - Loyaal - Sterk - Energiek

American bully
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 8-12 jaar

Kenmerken

Aanhankelijk - Goede socialisatie is essentieel - Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Kan agressief zijn naar andere honden

Op zoek naar een American Bully pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de American Bully

De American Bully is een echt gezelschapsdier voor het hele gezin. Ze zijn zachtaardig en sociaal. Het vertonen van agressie of vijandigheid is geen karaktereigenschap van deze hond. De American Bully maakt graag zijn baas gelukkig en is dan ook erg aanhankelijk en gehoorzaam. Ze zijn extreem enthousiast. Verder is de American Bully geen geschikte waakhond. Hij zal erg vriendelijk zijn tegen indringers. Ondanks zijn vrolijke en enthousiaste karakter, kunnen ze niet altijd even goed met andere honden overweg. Hierom is het echt van belang dat deze hond van jongs af aan goed wordt gesocialiseerd door bloot gesteld te worden aan verschillende mensen, dieren, instellingen, etc.

Aandachtspunten

  • Ondanks dat de American Bully heel erg goed om kan gaan met kinderen, zijn ze niet altijd even lief tegen andere honden. Hier kan zelfs agressiviteit bij komen kijken.
  • Het trainen van de American Bully kan als lastig worden ervaren door het enthousiaste en levendige karakter.
  • De American Bully is een middelgrote hond en kan daarbinnen nog worden verdeeld in drie verschillende categorieën, de Pocket (kleinste), de standaard (normaal) en de XL (grootste).
  • De American Bully kan een agressieve uitdrukking hebben door zijn uiterlijk, maar deze honden hebben geen kwaad in zich.

De beste eigenaar voor de American Bully

Door het enthousiaste en extraverte karakter van de American Bully kan het zijn dat deze hond vrij lastig is om te trainen. Het is dus belangrijk om een consequente training aan te houden. Ze zijn echter niet eigenwijs en zullen nooit gemeen reageren. Ze houden er juist van om het juiste te doen voor hun baas. Deze hond zal daarom ook altijd goed zijn best doen. Belangrijk om te weten is dat het bij deze hond belangrijk is om ze te trainen door hun sterke en krachtige lichaam.

Verder houdt de American Bully ervan om lekker erop uit te gaan. De beste eigenaar voor deze hond is dus iemand die tijd, zin en geduld heeft om met deze hond aan de slag te gaan.

Voorkomende erfelijke aandoeningen American Bully

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Hierbij worden de zenuwen van het ruggenmerg langzaam afgebroken. Dit geeft neurologische klachten en leidt uiteindelijk tot verlamming. De aandoening is vergelijkbaar met MS bij mensen. Er is geen behandeling mogelijk en uiteindelijk is euthanasie nodig.

Dit syndroom wordt veroorzaakt door een te stompe of korte schedel (brachycefaal). Door gebrek aan ruimte in de kop wordt de ademhaling belemmerd. Dit kan komen door een relatief te lang zacht gehemelte, afwijkend strottenhoofd, te nauwe luchtpijp en te kleine openingen van de neusgaten. Er treden er benauwdheidsklachten op wat zich kan uiten in een snurkend geluid, verminderd uithoudingsvermogen, kokhalsneigingen, onrustige slaap, flauwtes en blauwe slijmvliezen. Als de benauwdheid ernstige vormen aanneemt is een operatie aan het gehemelte of neusgaten noodzakelijk. De prognose is gunstig afhankelijk van de ernst van de afwijkingen.

Dystocia staat voor 'moeilijke geboorte'. Dit kan zowel door de grootte van de pup als door afwijkingen bij moeder komen. Als dit gebeurt, moet er ingegrepen worden door fokker of soms zelfs de dierenarts.

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Bij de hernia nucleus pulposus raakt de tussenwervelschijf aangedaan en kan de kern ervan uitsteken richting het ruggenmerg. Hierdoor kunnen de zenuwen bekneld raken wat zich uit in pijn en verlammingsverschijnselen bij de hond. De hernia kan in de rug of nek voorkomen. In milde gevallen kan rust en pijnstilling voldoende zijn, maar soms de hernia worden geopereerd.

Bij een cherry eye raakt de traanklier in het derde ooglid (binnenste ooghoek) opgezwollen en begint deze uit te puilen. Door de zwelling raakt de traanbuis in de ooghoek verstopt en kan het traanvocht niet meer worden afgevoerd. De prolaps kan aan één of beide ogen voorkomen. De aandoening kan operatief worden verwijderd waarmee de prolaps in de meeste gevallen definitief is verholpen.

Afwijkende stand van haren rondom het oog, waardoor deze tegen de oogbol komen en irritatie geven. Dit wordt vaak gezien bij honden met een korte snuit, extreem veel plooien of uitpuilende oogbollen.

Een erfelijke aandoening waarbij het ooglid zich naar naar binnen vouwt. Hierdoor komen de haartjes tegen de oogbol aan en dat kan daar irritatie en schade geven. Er is meestal een operatie nodig om het ooglid weer in juiste positie te brengen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De American Bully heeft een gladde vacht die wekelijkse vachtverzorging vereist. Het borstelen van de vacht is voldoende. Het wassen van de vacht moet alleen worden gedaan wanneer dit echt nodig is. De American Bully verhaart gemiddeld en kan in alle vachtkleuren voorkomen, behalve ruby of robin.

De American Bully met kinderen en andere huisdieren

De American Bully brengt graag zijn tijd door met spelen met kinderen. Ook met kleine kinderen kan deze hond goed overweg. Sterker hij is er gek op. Katten en andere huisdieren zullen voor de American Bully ook geen probleem zijn. Wel is het verstandig op te passen met andere honden. Er is helaas binnen dit ras nog steeds een neiging tot agressie. Het is dus belangrijk dat je het goed in de gaten houdt wanneer jouw Bully in de buurt komt van een andere hond.

Op zoek naar een American Bully pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 8-12 jaar

Kenmerken

Aanhankelijk - Goede socialisatie is essentieel - Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Kan agressief zijn naar andere honden

Op zoek naar een American Bully pup?
Bekijk fokkers