Australian Silky Terriër | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Australian Silky Terriër

Alert - Vriendelijk - Actief - Aanhankelijk

Australian silky terrier
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 13 - 15 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Moeite met zindelijk worden - Aanhankelijk

Op zoek naar een Australian Silky Terriër pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Australian Silky Terriër

De Australian Silky Terriër is enorm aanhankelijk. Het liefst is deze hond ieder moment van iedere dag aanwezig bij zijn baasjes. Hij is erg vriendelijk en daarom een goede gezinshond. Tegenover vreemden kan de Silky Terriër in eerste instantie wel een waakse houding aannemen. Net zoals alle Terriërs beschikt deze hond over veel energie en is hij erg vrolijk. Je verwacht het misschien niet, maar de Australian Silky Terriër is een uitstekende rattenvanger. Wanneer deze hond voldoende beweging krijgt, kan hij wonen in ieder huis.

Aandachtspunten

  • De Australian Silky Terriër kan goed wonen in een kleiner huis mits er aan zijn dagelijkse bewegingsbehoeften wordt voldaan.
  • De Australian Silky Terriër kan moeite hebben met zindelijk worden.

De beste eigenaar voor de Australian Silky Terriër

De Australian Silky Terriër vereist een gemiddelde dagelijkse beweging. Het is niet super veel, maar de hond moet wel iedere dag zijn energie kwijt kunnen. Het is dus belangrijk dat je als baas hieraan kan voldoen. Verder reageert deze hond het beste op een consequente maar vriendelijke opvoeding. Hij reageert het beste op een eerlijke opvoeding. De beste eigenaar voor de Australian Silky Terriër is iemand die aan deze behoeften van de hond kan voldoen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Australian Silky Terriër

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

PRA is een aandoening waarbij het netvlies verslechtert. De hond krijgt eerst moeite met zicht in schemering en kan uiteindelijk helemaal blind worden. Voor sommige rassen is er een DNA-test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de aandoening.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Australian Silky Terriër verhaart, ondanks zijn lange haren, bijna niet. Dit komt doordat de hond niet beschikt over een ondervacht. De vacht is stijl, glanzend en enorm zacht. Je kan wel zeggen dat het een beetje lijkt op mensenhaar. Deze lange vacht moet wel regelmatig geborsteld worden om klitten en vuil te verwijderen. De Australian Silky Terriër komt voor in de kleuren blauw en rood of blauw en bruin.

De Australian Silky Terriër met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Australian Silky Terriër houdt van kinderen, maar hij moet niet worden behandeld als speelgoed. Kinderen moeten leren om met respect met de hond om te gaan. Met andere honden kan de Australian Silky Terriër goed opschieten. Ook met andere huisdieren gaat het goed, maar hiervoor moeten ze wel van jongs af aan goed gesocialiseerd worden.

Op zoek naar een Australian Silky Terriër pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 13 - 15 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Moeite met zindelijk worden - Aanhankelijk

Op zoek naar een Australian Silky Terriër pup?
Bekijk fokkers