Beaglier | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Beaglier

Aanhankelijk - Speels - Sociaal - Energiek

Beaglier goed
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-15 jaar

Kenmerken

Honden voor beginners - Kleine honden - Kan goed in kleiner huis - goed met kinderen

Op zoek naar een Beaglier pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Beaglier

De Beaglier heeft een prettig karakter. Ze hebben veel energie en zijn altijd in om te spelen. Ze zijn super loyaal naar de familie en het baasje. Sommige Beagliers hebben een jachtinstinct. Als je zoekt naar een hond met goed gedrag is de Beaglier de perfecte hond. Ze willen niet graag alleen gelaten worden. De gemiddelde grootte van de Beaglier zit tussen de 30-40cm (schofthoogte). Het gewicht van Beaglier kan gemiddeld 4,5-11,5kg worden.

Aandachtspunten:

  • De Beaglier willen niet alleen gelaten worden.
  • Beagliers houden van lange wandelingen.
  • Controle los van de lijn kan moeilijk zijn.
  • Beagliers hebben aanleg om overgewicht te hebben.
  • De Beaglier is een buitenhond maar kan ook in de stad gelukkig zijn. Hij is niet geschikt voor in een flat.

De beste eigenaar voor de Beaglier

De beste eigenaar voor de Beaglier is iemand die niet veel van huis weg is. De Beaglier vindt het namelijk niet erg leuk om alleen te zijn. Je moet als baasje niet veeleisend zijn en een aanhankelijk maatje willen. De moeilijkheid van het trainen van de Beaglier is bij elke beaglier anders. Het is belangrijk om de hond positief te blijven benaderen om hem dingen aan te kunnen leren.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Beaglier

Door aantasting van de linker hartklep (mitralisklep) kan deze niet goed sluiten en daardoor kan bloed uit de linkerkamer terug lekken naar de linkerboezem. Dit leidt tot hartfalen wat langzaamaan erger wordt. In een vergevorderd stadium kan er ook vocht in de longen komen, de hond raakt benauwd en gaat hoesten. De aandoening kan vanaf een bepaald stadium worden ondersteund met medicatie, maar genezing is niet mogelijk.

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Een oorontsteking ontstaat vaak bij honden met hangende oren en/of veel haar in de gehoorgang en bij honden die veel zwemmen. Vaak is er een onderliggende oorzaak voor de oorontsteking, zoals een allergie, mijten, een schimmelinfectie of een vreemd voorwerp. De ontsteking geeft meestal jeuk en pijn aan het oor en een gerichte behandeling is noodzakelijk.

Omgevingsallergie is een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij de hond. Bij atopie is de hond allergisch voor iets uit de omgeving bijvoorbeeld huisstofmijt of pollen. De aandoening komt meestal voor het eerst tot uiting in de eerste 3 levensjaren van de hond. Jeuk en roodheid aan de kop, onderpootjes en liezen worden het meest gezien. Als de hond heftig schuurt, kunnen er kleine ontstekingsreacties in de huid ontstaan. Het vaststellen van omgevingsallergie bij de hond is een lang en kostbaar traject en leidt niet altijd tot een resultaat.

Bij de hernia nucleus pulposus raakt de tussenwervelschijf aangedaan en kan de kern ervan uitsteken richting het ruggenmerg. Hierdoor kunnen de zenuwen bekneld raken wat zich uit in pijn en verlammingsverschijnselen bij de hond. De hernia kan in de rug of nek voorkomen. In milde gevallen kan rust en pijnstilling voldoende zijn, maar soms de hernia worden geopereerd.

PRA is een aandoening waarbij het netvlies verslechtert. De hond krijgt eerst moeite met zicht in schemering en kan uiteindelijk helemaal blind worden. Voor sommige rassen is er een DNA-test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de aandoening.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht van de Beaglier komen voor in de kleuren: citroen en wit, rood en wit, zwart-bruin-wit en gevlekt. Ze hebben een korte vacht die makkelijk te verzorgen is. Een wekelijkse borstelbeurt moet genoeg zijn. Mocht de hond een nare lucht om zich heen hebben hangen is het mogelijk om de Beaglier een bad te geven. Het is dan wel belangrijk dat de vacht goed droogt om infecties te voorkomen.

De Beaglier met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

Omdat de Beaglier een kleine hond is, kunnen ze als pup gemakkelijk gewond raken door wild spelende kinderen. Beagliers zijn het liefst in de buurt van volwassenen of oudere kinderen die weten hoe ze voorzichtig moeten spelen. Beagliers kunnen goed omgaan met andere huisdieren mits ze rustig geïntroduceerd worden. Een goed socialisatie is altijd belangrijk.

Op zoek naar een Beaglier pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-15 jaar

Kenmerken

Honden voor beginners - Kleine honden - Kan goed in kleiner huis - goed met kinderen

Op zoek naar een Beaglier pup?
Bekijk fokkers