Bedlington Terriër | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Bedlington Terriër

Aanhankelijk - Intelligent - Levendig - Waaks

Bedlington terrier
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 14 - 15 jaar

Kenmerken

Waaks - Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Kan last hebben van verlatingsangst

Op zoek naar een Bedlington Terriër pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Bedlington Terriër

De Bedlington Terriër is over het algemeen een aanhankelijke en rustige hond in huis. Buitenshuis moeten ze daarentegen echt hun energie kwijt. Hij is hier dan ook onvermoeibaar en enorm speels. Binnen het gezin richt de Bedlington Terriër zich meestal op één persoon en hij is ook goed gehoorzaam aan deze persoon. Hij houdt ervan een deel van het gezin te zijn.

Het is een echte Terriër en zal ongedierte achtervolgen, veel graven en is zeker niet bang voor een gevecht. Hij is altijd klaar voor actie. De Bedlington Terriër is dan ook een goede waakhond. Tegenover vreemden is hij wantrouwig en terughoudend. Over het algemeen is de hond niet agressief en zelf zachtaardig.

Aandachtspunten

  • De Bedlington Terriër is een hondenras dat over het algemeen weinig blaft.
  • Het lichaam van de Bedlington Terriër is erg lenig en gebouwd voor snelheid. Dit is ook precies wat je van de hond kan verwachten.
  • Het is belangrijk de Bedlington Terriër uit de buurt te houden van vechtlustige en dominante honden. Wanneer hij wordt uitgedaagd, is hij zeker niet bang om terug te vechten.
  • De Bedlington Terriër heeft last van verlatingsangst wanneer hij alleen wordt gelaten. Dit kan uiten in ongewenst gedrag zoals het vernielen an spullen in huis.

De beste eigenaar voor de Bedlington Terriër

De Bedlington Terriër is erg intelligent, maar beschikt ook zeker over het koppige karakter van een Terriër. Het is belangrijk de opvoeding van deze hond te starten vanaf het moment dat hij als pup bij je thuis komt. De opvoeding moet op een consequente, maar vriendelijke manier verlopen. Hij heeft een sterke wil dat leuk kan zijn wanneer hij nog een pup is, maar wat zich tot ongewenst gedrag ontwikkeld wanneer de hond ouder is. Ook is socialisatie van jongs af aan erg belangrijk bij dit hondenras. Laat hem van het moment dat hij thuis is al kennis maken met kinderen, andere honden, mensen en instituten.

De Bedlington Terriër vereist ook veel dagelijkse beweging. Het is belangrijk dagelijks lange wandelingen en speeltijd in te plannen. Deze hond is erg goed in verschillende hondensporten. De beste eigenaar voor de Bedlington Terriër is dus iemand die genoeg tijd en zin heeft om aan alle behoeften van de hond te voldoen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Bedlington Terriër vereist veel vachtverzorging. Het is belangrijk de vacht meerdere keren per week door te borstelen en kammen. Ook kan eens in de zoveel tijd een bad geen overbodige luxe zijn. Verder is het belangrijk om de twee maanden een afspraak te maken bij een professionele trimsalon. Daarbij komt wel dat deze hond weinig verhaart, wat weer zeker een pluspunt kan zijn.

De Bedlington Terriër komt voor in de kleuren blauw, blauw en tan, leverkleur, leverkleur en tan, zandkleur en zandkleur en tan.

De Bedlington Terriër met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Bedlington Terriër is erg goed in de omgang met kinderen en is de perfecte speelkameraad. Ook met andere honden en huisdieren is de Bedlington Terriër goed in de omgang mits ze hiermee opgegroeid zijn.

Op zoek naar een Bedlington Terriër pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 14 - 15 jaar

Kenmerken

Waaks - Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Kan last hebben van verlatingsangst

Op zoek naar een Bedlington Terriër pup?
Bekijk fokkers