Engelse Springer Spaniël

Vriendelijk - Opgewekt - Onvermoeibaar - Gevoelig

Aandachtspunten

  • Engelse Springer Spaniels houden er niet van om alleen gelaten te worden en kunnen hinderlijke blaffers worden als ze zich vervelen of eenzaam zijn.
  • In de afgelopen jaren zijn er meldingen geweest van Engelse Springer Spaniëls die agressief of overdreven onderdanig zijn. Zorg ervoor dat je jouw Springer koopt van een fokker die zijn honden test op gezondheid en temperament.
  • In wezen zijn er twee soorten Engelse Springer Spaniels: degenen die bedoeld zijn om in het veld te werken en degenen die bedoeld zijn voor shows. Zorg ervoor dat je het verschil kent en het type krijgt dat het beste bij jou past.
  • Verwacht niet dat je Engelse Springer Spaniël een goede waakhond is. Ze blaffen naar geluiden en wanneer er vreemden komen, maar gaan snel zitten en willen een huisdier zijn.
  • Engelse Springer Spaniels zijn ontwikkeld om een ​​groot uithoudingsvermogen en energie te hebben. Zorg ervoor dat je jouw hond voldoende beweging kunt geven, anders kan hij nerveus en destructief worden.
  • Sommige Engelse Springer Spaniels kunnen plassen van opwinding of angst wanneer je thuiskomt. De beste manier om hiermee om te gaan, is door thuiskomen heel rustig te maken: niet naar de hond kijken of niet direct aandacht schenken totdat je een paar minuten thuis bent. Als je dit doet, kan jouw puppy het gedrag ontgroeien.
  • Zorg ervoor dat je jouw Engelse Springer Spaniël aan de lijn houdt wanneer je hem naar onbeschermde gebieden brengt. Je weet nooit wanneer hij een vogel zal zien en wordt overweldigd door zijn instinct om er achteraan te gaan!

Persoonlijkheid

De typische Springer is vriendelijk, enthousiast, leert snel gehoorzaamd goed. Hij mag nooit agressief of timide zijn. De afgelopen jaren zijn er meldingen geweest van agressie of overmatige verlegenheid bij het ras, evenals overmatige verlatingsangst. Deze eigenschappen zijn niet wenselijk en kunnen een aanwijzing zijn voor een slechte foklijn. Zoals bij elk hondenras, is het belangrijk dat fokker zijn dieren niet alleen test op genetische ziekten, maar ook op het temperament.

Het temperament wordt beïnvloed door een aantal factoren, waaronder erfelijkheid, training en socialisatie. Puppy's met een mooi temperament zijn nieuwsgierig en speels, bereid om mensen te benaderen en kunnen worden vastgehouden. Ontmoet altijd minstens één van de ouders - meestal is de moeder degene die beschikbaar is - om ervoor te zorgen dat ze een prettig temperament hebben waar jij je prettig bij voelt.

Springers hebben vroege socialisatie en training nodig. Zoals elke hond kunnen ze verlegen worden als ze niet goed worden gesocialiseerd. Stel ze daarom bloot aan veel verschillende mensen, beelden, geluiden en ervaringen als ze jong zijn. Vroege socialisatie helpt ervoor te zorgen dat jouw Springer-puppy opgroeit tot een lieve hond.

Gezondheid

Veel voorkomende erfelijke aandoeningen bij dit ras:

PRA (degeneratie van de licht ontvangende oogcellen)
Oorontsteking
Fucosidosis
Heupdysplasie (ontwikkelingsstoornis heup)
Retinadysplasie (abnormale ontwikkeling netvlies)
Entropion (naar binnen gevouwen ooglid)
Huidafwijkingen
Fosfofructokinase (PFK)-deficiëntie

Kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. Springers doen het meestal goed met kinderen als ze daarmee vanaf hun puppy-tijd opgroeien. Oudere Springers die niet bekend zijn met kinderen, kunnen het beste overweg met kinderen die oud genoeg zijn om te beseffen hoe ze op de juiste manier met honden moeten omgaan. Houd altijd toezicht op eventuele interacties tussen honden en jonge kinderen om bijten of oor- of staart trekken van een van beide partijen te voorkomen.

Springers zijn over het algemeen ook goed met andere huisdieren in het huishouden zelfs kleine dieren. Maar ze kunnen huisdieren ook als prooi zien vanwege hun jaaginstinct. Houd ze in dat geval uit elkaar, zodat ze elkaar geen pijn doen.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

comb
Vachtverzorging

dagelijks

ball
Beweging

veel

comb
Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

ball
Kenmerken

Behoeft werk - Neemt vuil mee naar binnen - Niet graag alleen

Relevante artikelen

Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

31613074722