Epagneul Picard | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Epagneul Picard

Aanhankelijk - Actief - Trainbaar - Vriendelijk

Epagneul Picard
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

Kenmerken

Consequente maar vriendelijke opvoeding - Behoeft werk - Goede socialisatie is essentieel

Op zoek naar een Epagneul Picard pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Epagneul Picard

De Epagneul Picard is een vriendelijke hond met een zachte aard. Het is een rustige en zelfverzekerde hond met een groot aanpassingsvermogen. Hierdoor zou hij zich aan het stadsleven kunnen aanpassen, mits hij wel dagelijks zijn energie kwijt kan op open plekken De Epagneul Picard is geen goede waakhond, maar kan wel aanslaan wanneer er dreigend 'gevaar' is. Verder kan deze hond gehoorzamen, maar houdt er wel van om zijn eigen zin door te drijven.

Aandachtspunten

  • Hoewel de Epagneul Picard kan aanslaan bij dreigend gewaar, is hij geen goede waakhond.
  • Drie keer per dag een wandeling maken is voor deze hond niet voldoende. Het is belangrijk om naast zijn standaard wandelingen ook lekker met de hond aan de slag te gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan apporteren.
  • Ondanks zijn jachtinstinct wordt de Epagneul Picard tegenwoordig steeds vaker gehouden als gezinshond. Dit gaat ook goed mits er aan zijn behoeftes wordt voldaan.

De beste eigenaar voor de Epagneul Picard

Over het algemeen is de Epagneul Picard makkelijk op te voeden. Wel kunnen ze een beetje eigenzinnig zijn, maar met een consequente opvoeding is hier goed mee om te gaan. Naast consequentie is vriendelijkheid ook prioriteit in de opvoeding. Zonder dit aspect bereik je een averechts resultaat. Verder heeft de Epagneul Picard behoefte aan veel dagelijkse beweging. De beste eigenaar voor deze hond is dus iemand met veel tijd en geduld die aan de behoeftes van deze hond kan voldoen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Epagneul Picard

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Epagneul Picard heeft een lange golvende vacht. Het is belangrijk dat deze vacht regelmatig wordt doorgekamd om klitten te voorkomen. Deze hond verhaart gemiddeld en komt voor in de vachtkleur grijs met bruine aftekeningen.

De Epagneul Picard met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Epagneul Picard kan goed omgaan met kinderen en andere honden. Hij houdt ervan lekker met hen te spelen. Ook met andere huisdieren kan de Epagneul Picard goed overweg. Het is hierbij wel belangrijk dat de hond goed is gesocialiseerd.

Op zoek naar een Epagneul Picard pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

Kenmerken

Consequente maar vriendelijke opvoeding - Behoeft werk - Goede socialisatie is essentieel

Op zoek naar een Epagneul Picard pup?
Bekijk fokkers