Finse Spits | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Finse Spits

Aanhankelijk - Intelligent - Loyaal - Zelfstandig

Finse Spits Groot Normaal
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Aanhankelijk - Waaks - Loyaal naar eigenaar - Laat geestelijk volwassen

Op zoek naar een Finse Spits pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Finse spits

De Finse Spits heeft een alert karakter. Ze zijn erg beschermend voor gezinsleden en zullen blaffen wanneer onbekende het territorium betreden. Dit zorgt ervoor dat ze uitstekende waakhonden zijn. Het zijn onafhankelijke denkers en daardoor redelijk lastig om te trainen. Ook staat de Finse Spits bekend om het laat volwassen worden. Ze worden pas als ze vier zijn volwassen. De Spits houdt ervan om in de tuin rond te lopen en naar mensen te blaffen die langslopen. De Finse Spits is een actief ras. Ze moeten genoeg mentaal en fysiek uitgedaagd blijven worden.

Aandachtspunten

  • De Finse Spits is van oorsprong een jachthond. Ze zijn erg intelligent en kunnen koppig zijn. Het trainen van de Spits kan lastig zijn en kost veel tijd.
  • De Finse Spits is erg actief en houdt ervan om in de tuin te spelen en bewegen. Ook houden ze van blaffen en zullen ze naar elke voorbijganger blaffen.
  • De Finse Spits houdt van kinderen en kan goed omgaan met andere huisdieren. Vooral als ze met ze opgegroeid zijn.
  • De Finse Spits heeft een baasje nodig die ervaring heeft met honden. Ook moet de familie genoeg tijd hebben om de hond aandacht te geven. Deze hond wordt niet aangeraden als je in een appartement leeft.
  • De Finse Spits heeft veel energie en moet dagelijks genoeg fysieke en mentale uitdagingen krijgen. Wanneer ze niet genoeg uitgedaagd worden kunnen ze zich vervelend gaan gedragen.
  • Het duurt lang voordat de Finse Spits volwassen wordt. Ze kunnen zeker tot drie of vier jaar puppy gedrag vertonen.

De beste eigenaar voor de Finse spits

De beste eigenaar voor de Finse Spits is iemand die ervaring heeft met honden. Ze zijn koppig dus kunnen lastig te trainen zijn. Als baasje moet je actief zijn. De Finse Spits heeft veel energie en een hoge trainingsbehoefte. Een leven in een appartementen wordt niet aanbevolen. Ook moet je als baasje genoeg tijd hebben om de hond te laten bewegen. De Finse Spits is een erg intelligente hond en kan lastig zijn om te trainen. Het kan je veel tijd gaan kosten.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Finse Spits

In sommige hondenrassen komt de erfelijke (primaire) vorm van epilepsie voor. De eerste aanval wordt meestal waargenomen als de hond tussen de 6 maanden en 5 jaar is. De ernst en frequentie van de aanvallen is verschillend. In sommige honden kunnen de epileptische aanvallen met medicatie worden onderdrukt, maar in ernstige gevallen moet euthanasie worden overwogen. Voor een aantal rassen is een DNA test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de erfelijke vorm van epilepsie.

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Finse Spits heeft een dubbele vacht. De ondervacht is kort en zacht. De vacht is dicht waardoor ze tegen verschillende weersomstandigheden bestand zijn. Het haar op de staart en achterkant van de achterpoten is lang. Reuen hebben vaak meer vacht dan de teefjes. De vacht komt voor in verschillende kleuren zoals: goudrode en kastanjebruin. De vacht heeft vaak accenten met kleuren zoals wit en zwart. Een wekelijkse borstelbeurt is nodig om de vacht schoon en gezond te houden. Ze vallen in de lente en herfst zwaar uit. In deze tijd moeten ze extra geborsteld worden.

Kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Finse Spits kan goed omgaan met kinderen. Ze zijn erg tolerant en nemen zelf afstand als ze er genoeg van hebben. Ook kan de Finse Spits goed omgaan met andere huisdieren, vooral als ze met hen opgegroeid zijn. Door het jagersinstinct kunnen ze agressief zijn naar huisdieren die ze niet kennen.

Op zoek naar een Finse Spits pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Aanhankelijk - Waaks - Loyaal naar eigenaar - Laat geestelijk volwassen

Op zoek naar een Finse Spits pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Finse Spits