Labradoodle

Gevoelig - Loyaal - Intelligent - Speels

Aandachtspunten

  • De Labradoodle is het resultaat van kruising tussen een Poedel en Labrador Retriever.
  • Hoewel de Labradoodle geen erkend ras is, ondernemen de International Australian Labradoodle Association, samen met de ALEAEU en de WALA stappen om een ​​rasstandaard te creëren en fokkers te verenigen.
  • Labradoodles zijn speels en houden erg van kinderen, maar ze kunnen overdreven uitbundig zijn en kunnen jongere kinderen onbedoeld omduwen.
  • De Labradoodle heeft drie verschillende vachttypes. Meestal verliest de Labradoodle niet veel haren, maar soms is er een uitzondering op de regel.
  • De vacht van een Labradoodle heeft een of twee borstelbeurten per week nodig, evenals regelmatige verzorging, inclusief oorreiniging en nagelknippen.
  • De Labradoodle kan een hond zijn met veel energie. Ze hebben ongeveer 30 tot 60 minuten lichaamsbeweging per dag nodig.
  • Labradoodles zijn intelligent en moeten mentaal en fysiek worden uitgedaagd. Als dat onvoldoende gebeurd, kunnen ze destructief en moeilijk gedrag vertonen.
  • Labradoodles kunnen het goed vinden met andere honden en huisdieren.
  • Appartementen zijn niet de ideale setting voor deze energieke hond.
  • Nieuwe hondeneigenaren doen het goed met de vriendelijke en toegankelijke Labradoodle.

Persoonlijkheid

De Labradoodle is een intelligente hond die de ideale gezinshondje kan zijn als hij goed wordt opgevoed. Ze zijn vriendelijk en accepteren en behandelen iedereen als hun beste vriend. Ze zijn toegewijd aan hun gezin en genieten van het leven als een energieke metgezel.

Ze kunnen zachtaardig zijn, maar ze kunnen ook vrolijk zijn en hun geluk tonen door uitbundig te springen en te spelen. Ze zijn gemakkelijk in de omgang, omdat de Labradoodle is gefokt om niet agressief te zijn. Zoals bij elk ras, zijn sommige niet zo vriendelijk, maar een goed opgeleide Labradoodle met een karakteristiek temperament is een waar genot.

Gezondheid

Veel voorkomende erfelijke aandoeningen bij deze kruising:

Heupdysplasie (ontwikkelingsstoornis heup)
Elleboogdysplasie (ontwikkelingsstoornis elleboog)
Retinadysplasie (abnormale ontwikkeling netvlies)
Hypoadrenocorticisme [ziekte van Addison] (te weinig bijnierschorshormoon)
Oorontsteking
Epilepsie
Allergie
Diabetes Mellitus
PRA (degeneratie van de licht ontvangende oogcellen)
Hypothyreoïdie (schildklier aandoening)

Kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Labradoodle doet het goed met kinderen en kan een aanhankelijke en zachte metgezel zijn voor elk kind. Ze kunnen ook uitbundig zijn waardoor ze per ongeluk kleine kinderen omduwen, maar ze zullen met heel hun hart van ze houden. Zoals bij elk ras, moet je kinderen altijd leren hoe ze honden moeten benaderen en aanraken en moet je altijd toezicht houden op eventuele interacties tussen honden en jonge kinderen om te voorkomen dat beide partijen bijten of aan het oor of de staart trekken.

Labradoodles kunnen meestal goed overweg met andere honden en huisdieren. Zoals de meeste honden hebben ze training en socialisatie nodig voor optimaal succes in de omgang met andere dieren.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

comb
Vachtverzorging

wekelijks

ball
Beweging

Veel

comb
Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 13-15 jaar

ball
Kenmerken

Eigenschappen kunnen wisselend zijn door de kruising

Relevante artikelen

Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

31613074722