Labsky | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Labsky

Trouw - Actief - Werkwillend - Vriendelijk

Labsky
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10 - 12 jaar

Kenmerken

Aanhankelijk - Heeft veel uitdaging nodig - Kan last hebben van verlatingsangst

Op zoek naar een Labsky pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Labsky

De Labsky wordt omschreven als een zeer intelligente, energiek en trouwe hond. Doordat het een kruising is tussen 2 rassen weet je nooit zeker welke eigenschappen hij/zij het meeste meekrijgt. Je moet in ieder geval over een goede conditie beschikken en lange wandelingen willen maken met de hond. Een grote tuin is ook een must, omdat de Husky van nature een echte buitenhond is. Deze kruising is zeer intelligent en heeft voldoende mentale uitdaging nodig om verveling te voorkomen. Dit in combinatie met zijn atletische bouw maakt hem geschikt voor vele hondensporten. Je hoeft je nooit alleen te voelen wanneer je een Labsky in huis hebt, hij zal je altijd trouw volgen. Hij is daardoor ook gevoelig voor het ontwikkelen van verlatingsangst, train hem als pup direct al om alleen te zijn. De Labsky kan zich goed laten horen met een luide blaf of soms gehuil.

Aandachtspunten

  • De Labsky houdt van mensen om zich heen. Train hem op tijd om alleen thuis te blijven om verlatingsangst te voorkomen.
  • De Labsky heeft vaak een extra dikke dubbele vacht die hem goed beschermt tegen de kou. Hij kan hitte juist minder goed verdragen.
  • De Labsky is geen geschikte hond voor het leven in een appartement. Zorg dat hij de beschikking heeft over een grote tuin.
  • De Labsky kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren.

De beste eigenaar voor de Labsky

De eigenaar van de Labsky moet consequent zijn en het liefste enige ervaring met honden hebben. Hij doet er alles voor om zijn eigenaar gelukkig te maken. Dit maakt het ook een feest om met de Labsky samen te werken. Toch kunnen sommige Labsky's iets meer van de Husky overerven en zijn er ook wat koppige exemplaren te vinden. Met veel geduld en een consequente training zal ook deze ook goed op te leiden zijn.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Labsky

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Honden kunnen last hebben van verschillende oogproblemen zoals een ontsteking van het bindvlies of hoornvlies, cherry-eye, entropion en glaucoom. Het ECVO-oogonderzoek is een onderzoek naar meerdere erfelijke oogaandoeningen. De test kan niks uitsluiten, maar de uitslag 'vrij' betekent dat de hond op dat moment geen afwijkingen heeft aan de ogen.

Bij hypothyreoïdie maakt de schildklier minder schildklierhormoon thyroxine aan. Dit hormoon is belangrijk voor de stofwisseling. Bij een tekort zal de hond slomer worden, warme ligplekken zoeken, een hangende gezichtsuitdrukking en andere vacht krijgen. De hond zal dan levenslang schildklierhormoon moeten krijgen.

Omgevingsallergie is een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij de hond. Bij atopie is de hond allergisch voor iets uit de omgeving bijvoorbeeld huisstofmijt of pollen. De aandoening komt meestal voor het eerst tot uiting in de eerste 3 levensjaren van de hond. Jeuk en roodheid aan de kop, onderpootjes en liezen worden het meest gezien. Als de hond heftig schuurt, kunnen er kleine ontstekingsreacties in de huid ontstaan. Het vaststellen van omgevingsallergie bij de hond is een lang en kostbaar traject en leidt niet altijd tot een resultaat.

Bij voedselallergie vertoont de hond een allergische reactie op meestal een van de dierlijke eiwitbronnen in het voer. Met name rund, kip, zuivel en eieren blijken een reactie uit te lokken wat zich uit in huidklachten. Hierbij zijn jeuk en roodheid van de pootjes, oksels, liezen en oren de meest voorkomende symptomen. De diagnose kan worden gesteld door de hond op een eliminatiedieet te zetten. Als voedselallergie is vastgesteld, zal de hond levenslang op een aangepast dieet moeten.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Labsky heeft een dikke dubbele vacht die heel zacht aanvoelt. De vacht kan veel verharen en het is daarom verstandig om de vacht dagelijks te borstelen om de losse haren te verwijderen. De kleuren waarin de Labsky kan voorkomen zijn: wit, zwart, geel, bruin, rood, grijs of een combinatie van deze kleuren.

De Labsky met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Labsky houdt ervan om mensen om zich heen te hebben. De Labsky is een middelgrote tot grote hond die soms onstuimig kan zijn. Pas daarom op met hele kleine kinderen. Hij kan het beste maatje worden van je kind, vooral met oudere kinderen.

Ook met andere dieren kan de Labsky over het algemeen goed overweg. Zorg ervoor dat je hem al van jongs af aan leert wennen aan kleine huisdieren, zodat hij weet dat het geen prooidieren zijn.

Op zoek naar een Labsky pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10 - 12 jaar

Kenmerken

Aanhankelijk - Heeft veel uitdaging nodig - Kan last hebben van verlatingsangst

Op zoek naar een Labsky pup?
Bekijk fokkers