Middenslag Schnauzer | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Middenslag Schnauzer

Gehoorzaam - Intelligent - Onbevreesd - Levendig

Schnoodle pups te koop
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 13 jaar

Kenmerken

Aanhankelijk - Soms luidruchtig - Sterk jachtinstinct

Op zoek naar een Middenslag Schnauzer pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Middenslag Schnauzer

Een Schnauzer is vol leven. Hij is extravert en houdt ervan om midden in het gezin te staan. Uit enthousiasme rent hij graag op je af. Hij wil je aanraken en het liefst de hele tijd bij je zijn.

De Schnauzer is een terriër wat maakt dat hij pittig is, houdt van werken en graag zichzelf amuseert. Hij is echter niet zo pittig als sommige andere terriërs en zal ook geen agressief gedrag vertonen naar andere honden.

Aandachtspunten

  • De Schnauzer is mensgericht en wil niets liever dan met jou omgaan. Hij is ongelooflijk aanhankelijk.
  • De Schnauzer is intelligent, ondeugend en vaak eigenwijs. Hij zit dus vol met leven en energie.
  • Hij verhaart weinig, maar vraagt ​​veel vachtverzorging. Hij moet ongeveer om de vijf tot acht weken worden bijgeknipt.
  • De Schnauzer is beschermend naar zijn gezin en huis en blaft dan ook bij enkel klein geluidje. Zodoende is hij luidruchtig.
  • Hij is goed met kinderen en andere honden, maar gaat niet goed met andere kleinere dieren, omdat hij hen wil achtervolgen.
  • Een verveelde Schnauzer is een ongelukkige Schnauzer. Zijn intelligentie en energie vragen om veel lichaamsbewegingen en gevarieerde activiteiten waarbij hij wordt uitgedaagd. Zorg ervoor dat je hem beide kan geven, anders wordt jouw Schnauzer destructief en slecht gehumeurd.

De beste eigenaar voor de Middenslag Schnauzer

De Schnauzer is erg intelligent, wat hem makkelijk te trainen maakt. Wel is het bij deze hond erg belangrijk dat de training bestaat uit genoeg uitdaging. Het is een hond die je erg scherp houdt. Het is een hond die moet worden opgevoed door middel van een consequente aanpak gecombineerd met veel liefde. Zonder positiviteit zal de opvoeding een averechtse werking hebben bij deze hond. Ook is het belangrijk dat de Schnauzer goed wordt gesocialiseerd van jongs af aan. De beste eigenaar voor de Schnauzer is iemand met veel tijd en zin om lekker met de hond aan de slag te gaan.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Middenslag Schnauzer

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Dit is een ontsteking van het hoornvlies en het bindvlies van het oog veroorzaak doordat de traanklieren onvoldoende of zelfs helemaal geen traanvocht kunnen produceren. Het oog wordt hierdoor droog en geïrriteerd, waardoor vuil en bacteriën de kans krijgen om een ontsteking te voorzaken. De ogen moeten levenslang worden gedruppeld met kunsttranen.

Omgevingsallergie is een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij de hond. Bij atopie is de hond allergisch voor iets uit de omgeving bijvoorbeeld huisstofmijt of pollen. De aandoening komt meestal voor het eerst tot uiting in de eerste 3 levensjaren van de hond. Jeuk en roodheid aan de kop, onderpootjes en liezen worden het meest gezien. Als de hond heftig schuurt, kunnen er kleine ontstekingsreacties in de huid ontstaan. Het vaststellen van omgevingsallergie bij de hond is een lang en kostbaar traject en leidt niet altijd tot een resultaat.

Dit is een aandoening aan het hart waarbij de hartspier uitrekt. Het hart krijgt hierdoor uiteindelijk steeds meer moeite met het rondpompen van het bloed. In een vroeg stadium kan de achteruitgang van de hartspier nog worden vertraagd met medicatie.

Een oorontsteking ontstaat vaak bij honden met hangende oren en/of veel haar in de gehoorgang en bij honden die veel zwemmen. Vaak is er een onderliggende oorzaak voor de oorontsteking, zoals een allergie, mijten, een schimmelinfectie of een vreemd voorwerp. De ontsteking geeft meestal jeuk en pijn aan het oor en een gerichte behandeling is noodzakelijk.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Schnauzer vereist wekelijkse vachtverzorging door middel van het doorkammen van de vacht. Hiermee worden klitten verwijderd. Wel is het belangrijk dat je over de juiste materialen beschikt om ook goed de ondervacht mee te kunnen kammen. Daarbij zal de Schnauzer twee tot vier keer per jaar moeten worden getrimd om te worden geclipt. De Schnauzer verhaart minimaal.

Deze hond komt voor in de vachtkleuren zwart, wit, peper & zout en zwart & zilver.

De Middenslag Schnauzer met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Schnauzer trekt graag met mensen op. Zo ook met kinderen, waardoor hij goed met kinderen kan omgaan. Dit geldt vooral als hij met hen in opgegroeid. Hij zal met ze spelen, ze beschermen en ze helpen om stoom af te blazen: kinderen en Schnauzers zijn een geweldige combinatie.

Een Schnauzer kan meestal goed overweg met andere honden. Wel is hij dapper en onbevreesd in de buurt van grotere honden. Een eigenschap die hem in de problemen kan brengen als deze grotere hond er geen zin in heeft. Door zijn jachtinstinct is de Schnauzer vastberaden om kleinere dieren te achtervolgen en te doden. Training zal daar niets aan veranderen.

Op zoek naar een Middenslag Schnauzer pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 13 jaar

Kenmerken

Aanhankelijk - Soms luidruchtig - Sterk jachtinstinct

Op zoek naar een Middenslag Schnauzer pup?
Bekijk fokkers