Norfolk Terriër | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Norfolk Terriër

Levendig - Intelligent - Eigenwijs - Gezellig

Norfolk rasdetail
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Levensverwachting 13-14 jaar

Kenmerken

Dol op graven - soms luidruchtig

Op zoek naar een Norfolk Terriër pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Norfolk Terriër

De Norfolk Terriër is een onwijs lieve, vrolijke en speelse hond. Een hond die behoorlijk klein is, maar niet bang is om groot te denken. Hij onderneemt graag activiteiten met je, hij wordt graag bij het gezin betrokken en hij is super loyaal. Hij doet eigenlijk geen vlieg kwaad, maar hij is soms wel behoorlijk oplettend. Dat heeft te maken met zijn jachtinstinct en zijn intelligentie. Het is een behoorlijk slimme hond die ook nog eens dingen op kan pikken van andere honden. Daarnaast is de Norfolk Terriër een echte gezelschapshond. Het is niet de bedoeling dat hij lang alleen wordt gelaten.

Aandachtspunten

  • Verlangt stevige maar eerlijke aanpak.
  • Kan zeer eigenwijs zijn en daardoor soms niet gehoorzamen. ○ Is dol op graven en moet dus de kans krijgen deze behoefte te vervullen.
  • Heeft behoefte aan veel bewegen, uitdaging en spelen.
  • Door zijn jachtinstinct kun je hem soms even kwijt zijn, hier kun je extra aandacht aan besteden tijdens het trainen.

De beste eigenaar voor de Norfolk Terriër

De Norfolk Terriër is geweldig gezelschap voor een actieve, maar gemoedelijke eigenaar met veel tijd om te spelen en op onderzoek uit te gaan. Voor iemand die een strikte gehoorzaamheid van de hond eist is de Norfolk mogelijk minder geschikt. Consequentie, regels en veel aandacht zijn de kenwoorden voor de Norfolk Terriër. De training van de Norfolk kan veel tijd in beslag nemen. Zo vergt het zindelijk maken van deze hond veel tijd en geduld. Evenals het afleren van graven. De Norfolk is een echte graver. Houd bij de training rekening dat de Norfolk alles op zijn eigen tempo uitvoert. Het is niet aan te raden gelijk alles van hem te vragen. Kortom, de beste eigenaar voor de Norfolk Terriër is iemand met veel tijd, geduld en humor.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Norfolk Terriër heeft een draadharige en harde vacht. De vacht van deze hond vereist niet veel verzorging. Wel is het aan te raden de vacht wekelijks een borstelbeurt te geven. De Norfolk moet twee keer per jaar geplukt worden. Dit kan je laten doen bij een professionele trimsalon. Verder verhaart de Norfolk niet tot weinig.

De vachtkleuren waarin de Norfolk voorkomt zijn: grizzle, tarwe, black & tan en rood.

De Norfolk Terriër met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Boxer is geschikt voor een energiek en ervaren gezin met oudere kinderen. Hij kan te onstuimig zijn voor peuters en kwetsbare ouderen.

De Norfolk Terriër is een prima gezinshond bij kinderen die oud genoeg zijn om verstandig met hem om te gaan. Deze sociale, drukke honden gedijen slecht in gezelschap en willen onderdeel zijn van familieactiviteiten.

Op zoek naar een Norfolk Terriër pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Levensverwachting 13-14 jaar

Kenmerken

Dol op graven - soms luidruchtig

Op zoek naar een Norfolk Terriër pup?
Bekijk fokkers