Old English Bulldog | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Old English Bulldog

Enthousiast - Loyaal - Vriendelijk - Waaks

Old english bulldog
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-14 jaar

Kenmerken

Goede waakhond - Heeft veel werklust - Zeer trouw aan zijn baas

Op zoek naar een Old English Bulldog pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Old English Bulldog

De Old English Bulldog is een lieve hond die houdt van zijn baasje. De hond kan goed opschieten met kinderen. Het is een spontane, enthousiaste en zachtaardige hond, die thuis wat rustiger is. De Bulldog is een ondernemende, trouwe, waakse hond die erg moedig en onbevreesd overkomt. Ondanks zijn stoere uiterlijk heeft hij een zeer vriendelijk karakter. De Oud Engelse Bulldog is gehecht aan zijn familie, dus hij heeft een baasje nodig die veel tijd voor hem heeft. De Engelse Bulldog heeft een grootte van ongeveer 40-50 cm en een gewicht van ongeveer 25-40 kg.

Aandachtspunten

  • De Old English Bulldogs is een sportieve hond die veel werklust heeft. Hij vindt het daarom ook leuk om met zijn baasje te trainen.
  • Bulldogs kunnen last hebben van winderigheid.
  • De Old English Bulldog is de gezondste van zijn soorten, mede dankzij dat de focus op normale snuit altijd al aanwezig is geweest.
  • Sommige Bulldogs kunnen veel eten, en kunnen zichzelf gaan overeten. Omdat ze makkelijk kunnen aankomen zullen ze snel te zwaar worden. Dus let goed op de voedselinname.
  • Is gevoelig voor de stem en humeur van de eigenaar.

De beste eigenaar voor de Old English Bulldog

De Old English Bulldog is perfect voor een eigenaar die niet per se urenlange wandelingen wil maken maar wel veel tijd met zijn hond wilt doorbrengen. De hond is zeer trouw, intelligent en wil graag werken. Hij is daarom makkelijk te trainen, mits je als eigenaar consequent bent. Er zijn Engelse Bulldogs die wat koppig kunnen zijn, dan moet je als eigenaar steviger in je schoenen staan. De meeste Old English Bulldogs zijn zeer makkelijk te trainen. Het is wel verstandig om van jongs af aan met gehoorzaamheidstraining te starten. De Old English Bulldog kan namelijk groot en sterk worden.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Old English Bulldog

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Aandoening van de rugwervels, waarbij slijtage van de tussenwervelschijven optreedt. Ook wordt er nieuw botweefsel aangemaakt, waardoor de wervels met elkaar vergroeien. De hond kan zijn rug minder bewegen en krijgt pijn in zijn rug. In ernstige gevallen kunnen zenuwen beschadigd raken en kan er uitval optreden.

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Bij ectropion krult het onderste ooglid van de hond naar buiten. Met deze aandoening kan de hond last hebben van tranende ogen en de ogen zijn gevoeliger voor ontsteking. Meestal is er een chirurgische ingreep nodig om het ooglid te herpositioneren.

Een erfelijke aandoening waarbij het ooglid zich naar naar binnen vouwt. Hierdoor komen de haartjes tegen de oogbol aan en dat kan daar irritatie en schade geven. Er is meestal een operatie nodig om het ooglid weer in juiste positie te brengen.

Dystocia staat voor 'moeilijke geboorte'. Dit kan zowel door de grootte van de pup als door afwijkingen bij moeder komen. Als dit gebeurt, moet er ingegrepen worden door fokker of soms zelfs de dierenarts.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Oud Engelse Bulldog is gladharig en heeft daarom maar weinig verzorging nodig. Af en toe borstelen om dode haren te verwijderen, is het enige wat nodig is. De kleur van de vacht kan in allerlei varianten voorkomen. De Oud Engelse Bulldog verhaart als ze in rui zijn, dit is meestal in het voor- of najaar.

De Old English Bulldog met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

Een Old English Bulldog is over het algemeen een hele kindvriendelijke hond. Hij is heel vrolijk en levendig dus een echt gezelschapsdier. De hond is ook heel rustig en vriendelijk, en hij is geduldig met kinderen. Ook met andere huisdieren kan hij goed samenleven, mits hij van jongs af al met ze wordt gesocialiseerd.

Op zoek naar een Old English Bulldog pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-14 jaar

Kenmerken

Goede waakhond - Heeft veel werklust - Zeer trouw aan zijn baas

Op zoek naar een Old English Bulldog pup?
Bekijk fokkers