Tervuerense herder | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Tervueren Herder

Aanhankelijk - Intelligent - Waaks - Loyaal

Tervuerense Herder Groot Normaal
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-12 jaar

Kenmerken

Bewakers - Lawaaimakers - Actievelingen - Ik wil graag werken

Op zoek naar een Tervueren Herder pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Tervuerense herder

De Tervuerense herder is een echte charmeur. Dit ras staat bekend om zijn intelligente en alertheid. Ze staan hun mannetje tegenover vreemden en hebben het vermogen om zijn mensen en eigendommen te verdedigen. Ze zijn erg veeleisend en aanhankelijk naar het gezin. Ze zijn erg actief en willen genoeg uitgedaagd worden. De Tervuerense herder is niet alleen meer een herdershond maar wordt nu ook gebruikt voor politiehond, hulphond en therapiehond.

Aandachtspunten

  • De Tervuerense herder kan erg verlegen zijn. Het is belangrijk dat dit ras goed gesocialiseerd wordt.
  • Tervuerense herders hebben genoeg beweging nodig. Ze hebben minstens een uur beweging per dag nodig. Wanner je ze niet voorziet van lichaamsbeweging zullen ze destructief worden.
  • De Tervuerense herder verhaart het hele jaar door en vereist wekelijkse vachtverzorging.
  • De Tervuerense herder is erg intelligent en alert. Ze hebben een beschermingsinstinct en zullen erg waaks zijn.
  • Het is een hond die niet bestemt is voor iedereen. Je hebt ervaring nodig en moet stevig in je schoenen staan.

De beste eigenaar voor de Tervuerense herder

De beste eigenaar voor de Tervuerense herder is iemand die niet veel van huis is. De Tervuerense herders houden er niet van om lang alleen thuis the zijn. De Terveurense herder is een actief ras dat genoeg uitgedaagd moet worden. Ze moeten elke dag genoeg uitgelaten worden om niet destructief te worden. Het is een ras dat niet voor iedereen een goede keuze is. Je moet als baasje sterk in je schoenen staan en weten hoe je een hond goed moet opvoeden. De Tervuerense herder leert makkelijk en kost dus niet veel tijd om dingen aan te leren.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Tervueren Herder

Een tumor die in de maag groeit. Vaak wordt dit pas opgemerkt als de tumor al te groot is om nog te kunnen verwijderen.

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

PRA is een aandoening waarbij het netvlies verslechtert. De hond krijgt eerst moeite met zicht in schemering en kan uiteindelijk helemaal blind worden. Voor sommige rassen is er een DNA-test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de aandoening.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

In sommige hondenrassen komt de erfelijke (primaire) vorm van epilepsie voor. De eerste aanval wordt meestal waargenomen als de hond tussen de 6 maanden en 5 jaar is. De ernst en frequentie van de aanvallen is verschillend. In sommige honden kunnen de epileptische aanvallen met medicatie worden onderdrukt, maar in ernstige gevallen moet euthanasie worden overwogen. Voor een aantal rassen is een DNA test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de erfelijke vorm van epilepsie.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht van de Tervuerense herder is lang en steil. Ze hebben een dubbele vacht die bescherming biedt tegen het weer. Op het hoofd, buiten de oren en aan de voorkant van de benen is het haar kort. Het mannetje ziet er sierlijker uit dan het vrouwtje. De kleur van de vacht varieert van fawn tot roodbruin met zwart. Ze verharen het hele jaar door. Een wekelijkse borstelbeurt is belangrijk.

De Tervuerense herder met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.
Goed gesocialiseerde Tervuerense herders kunnen goed omgaan met kinderen. Door hun herdersinstinct kunnen ze de neiging hebben om te gaan hoeden tijdens het spelen. Het is belangrijk dat je dit gedrag afleert. Tervuerense herders kunnen na een goede socialisatie goed omgaan met andere huisdieren.

Op zoek naar een Tervueren Herder pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-12 jaar

Kenmerken

Bewakers - Lawaaimakers - Actievelingen - Ik wil graag werken

Op zoek naar een Tervueren Herder pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Tervueren Herder