Australian Terriër | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Australian Terriër

Intelligent - Vrolijk - Moedig - Eigenzinnig

Australian terrier rasdetail
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Heeft sterk jachtinstinct - Is eigenwijs - Houdt van graven

Op zoek naar een Australian Terriër pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Australian Terrier

De schattige factor van de Australische Terriër helpt hem zijn weg te vinden in naar het hart van zijn eigenaar. Het is een slimme en actieve kleine hond. Voor de mensen die van dit ras houden, wordt zijn houding na verloop van tijd nog aantrekkelijker. Gemiddeld wordt de Australian Terriër tussen de 25 en 28 cm groot. Het gewicht ligt gemiddeld tussen de 6 en 9 kg.

Wanneer je een Australian Terriër in huis neemt, is een goed gevoel voor humor geen overbodige luxe. De hond vindt typische terriërhobbies – graven, blaffen en terroriseren van de gezinskat – namelijk buitengewoon grappig. Met de juiste begeleiding en een eigenaar die begrijpt dat “klein” niet “mellow” betekent, kan de Australiër in veel soorten gezinnen en huizen passen, van stads loft tot landelijk areaal.

Aandachtspunten

  • De Australian Terriër heeft een sterke jachtpassie en kan kleine dieren najagen.
  • Graven is een behoefte van vele Australian Terriërs, het is dus te adviseren de mogelijkheid aan te bieden op een plek waar het geen schade aanricht in de tuin.
  • De Australian Terriër is niet graag alleen.
  • Heeft een consequente opvoeding nodig door zijn soms eigenzinnige karakter.
  • De Australian Terriër heeft veel dagelijkse uitdaging nodig, zowel fysiek als mentaal.

De beste eigenaar voor de Australian Terrier

De Australian Terriër is intelligent en leert snel. Dit ligt er wel aan of hij de keuze maakt naar zijn baas te luisteren. Het is belangrijk de Terriër tijdens de training mentaal genoeg uit te dagen en zijn interesses hoog te houden. Dit kan het beste worden gedaan door traktaties of speelgoed als motivatie te gebruiken.

De nadelige kant van het intelligente brein van de Australian Terriër is dat hij ook snel slechte gewoontes kan oppakken. Het is dus belangrijk om nooit slecht gedrag te belonen bij deze hond. Dit zal hij onthouden. De beste eigenaar voor de Australian Terriër is iemand die daarom stevig in zijn schoenen staat en niet bang is consequent te zijn richting de hond. Verder vindt de hond het heerlijk om met zijn baas te wandelen. De geschikte eigenaar is dus ook iemand die veel tijd voor de hond wil vrijmaken.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Australische Terriër heeft een onderhoudsarme vacht. Wekelijks de vacht een keertje doorkammen is meer dan voldoende voor deze hond. Zijn vacht zorgt voor zichzelf, maar het doorkammen van de vacht helpt ervoor dat de natuurlijke oliën worden verspreid en dat de vacht waterdicht blijft. Met een goede verzorging van de vacht, verhaart dit hondenras weinig. Het is van belang om na een wandeling de vacht te controleren op ongedierte zoals teken. Ook is het aan te raden na een wandeling het vuil uit de vacht te halen.

De Australian Terriër komt voor in de volgende kleuren: blue en tan, rood en zandkleurig.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Australian Terriër

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

De Australian Terrier met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

Hij is vriendelijk voor kinderen maar de Australische Terriër laat niet met zich sollen. Het is een druk en beweeglijk hondje. Indien ze van jongs af aan andere huisdieren gewend zijn kunnen ze er later zonder grote conflicten mee samenleven, is dit niet het geval, kan het zijn dat hij op kleine dieren zoals katten, eekhoorns en konijnen gaat jagen.

Op zoek naar een Australian Terriër pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Heeft sterk jachtinstinct - Is eigenwijs - Houdt van graven

Op zoek naar een Australian Terriër pup?
Bekijk fokkers