Alles wat je moet weten over de Boomer | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Boomer

Vrolijk - Speels - Intelligent - Aanhankelijk

Boomer volwassen
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Weinig

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Eigenschappen kunnen wisselend zijn door de kruising - Consequente opvoeding nodig - Verharen weinig

Op zoek naar een Boomer pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Boomer

De Boomer is een geweldige gezinshond en is dol op aandacht. Ze zijn erg vrolijk en energiek en kunnen zich makkelijk aanpassen aan hun omgeving. Over het algemeen hebben ze niet veel beweging nodig en voor de meeste Boomers is drie keer per dag een rondje om voldoende. Desondanks kan hij het erg leuk vinden om een dag mee op pad te gaan naar het strand of bos. Door hun speelse karakter kunnen balspelletjes zomaar een favoriet zijn van jouw Boomer.

De Boomer is leergierig en makkelijk op te voeden, maar hierbij is enige consequentie van de eigenaar belangrijk, omdat hij je anders in de maling zal nemen. Dat de Boomer klein van stuk is, heeft hij zelf vaak niet door en hij zal dan ook niet bang zijn tijdens een speelpartij met een grote hond. Houd hem daarom goed in de gaten als hij zijn speelkameraden zoekt, om te voorkomen dat hij gewond raakt. Ook bij de deur kunnen ze zich goed laten horen wanneer een bezoeker zich meldt, maar echte waakhonden zijn het zeker niet.

Aandachtspunten

  • De Boomer is geen oorspronkelijk ras, maar een kruising tussen verschillende rassen. Hierdoor kan het karakter van elke Boomer weer heel anders zijn.
  • Het zijn kleine hondjes, maar ze kunnen erg zelfverzekerd zijn. Dit kunnen ze laten weten door onder andere gebruik te maken van hun blaf.
  • De Boomer heeft een consequente eigenaar nodig. Het zijn intelligente en makkelijk op te voeden honden, maar kunnen soms ook hun eigen wil hebben.
  • De Boomer verliest bijna geen haren, dit maakt ze ook geschikt voor mensen die gevoeliger zijn voor hondenharen.
  • De extra dagelijkse verzorging van de Boomer bestaat uit het borstelen van de vacht en het schoonmaken van de ogen en deze vrijhouden van haar. Ook een regelmatige tandenpoetsbeurt is wenselijk bij de Boomer.

De beste eigenaar voor de Boomer

De Boomer past bij een eigenaar die zijn hond graag als een knuffelmaatje ziet. Ze zijn dol op aandacht en kunnen zich makkelijk aanpassen aan hun omgeving. Wat betreft beweging is de Boomer een niet veeleisende hond en ze zijn dan al blij als ze 3-4 keer per dag een wandelrondje door de buurt mogen maken. Op zijn tijd een balspelletje kunnen ze ook erg leuk vinden. De Boomer is leergierig en makkelijk op te voeden. Het is belangrijk dat de eigenaar wel consequent is, omdat hij je anders in de maling zal nemen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Boomer

Door aantasting van de linker hartklep (mitralisklep) kan deze niet goed sluiten en daardoor kan bloed uit de linkerkamer terug lekken naar de linkerboezem. Dit leidt tot hartfalen wat langzaamaan erger wordt. In een vergevorderd stadium kan er ook vocht in de longen komen, de hond raakt benauwd en gaat hoesten. De aandoening kan vanaf een bepaald stadium worden ondersteund met medicatie, maar genezing is niet mogelijk.

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Chiari malformatie wordt veroorzaakt door de combinatie van een te kleine schedel en een te groot achterhoofdsgat. Een deel van de kleine hersenen en hersenstam worden daardoor naar buiten gedrukt. Het achterhoofdsgat en daarmee de afvoer van hersenvloeistof raakt geblokkeerd. De druk stijgt en er kunnen holtes in de hersenen en ruggenmerg ontstaan, dit is de syringomyelie. De aandoening is erg pijnlijk en gaat vaak gepaard met neurologische verschijnselen zoals het loos krabben naar de kop. Behandeling is niet mogelijk, maar er kan wel ondersteunende medicatie worden gegeven.

Een aangeboren afwijking waarbij de boven- en onderkaak niet netjes op elkaar aansluiten. Hierdoor kunnen tanden en kiezen schade geven aan het slijmvlies in de bek. Ook is er een grotere kans op de vorming van tandplak en tandsteen.

Bij deze aandoening puilen de oogbollen uit. Hierdoor zijn ze gevoeliger voor infecties en beschadigingen, bij hevige opwinding kan het oog compleet uit de oogkas komen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

Doordat de Boomer een kruising is kan de vacht in verschillende varianten en uiteenlopende kleuren voorkomen. Over het algemeen heeft de Boomer wat langer haar en dit kan krullend of stijl zijn. Het is belangrijk om de vacht dagelijks te borstelen om klitten te voorkomen. De meeste Boomers verliezen bijna geen haar. Een regelmatige beurt aan de trimsalon is daarom geen overbodige luxe.

Het is belangrijk om de ogen goed schoon te houden en de ogen vrij te houden van haren. Als het haar in de ogen prikt, kan dit irritatie en beschadiging aan de ogen geven. Daarnaast heeft de Boomer ook aanleg voor het vormen van tandsteen. Het is daarom belangrijk om op jonge leeftijd al te beginnen met wekelijks tandenpoetsen.

De Boomer met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Boomer is een geweldige familiehond. Ze kunnen goed overweg met andere honden of dieren en door hun aanhankelijke persoonlijkheid zijn ze een goede kameraad voor kinderen. Door hun kleine formaat is het belangrijk dat kinderen op de grond zitten als ze met een Boomer pup willen spelen, zodat de kinderen de pup niet gaan dragen en dan per ongeluk kunnen laten vallen.

Verder kunnen Boomers goed overweg met andere honden en katten als ze op jonge leeftijd met hen worden gesocialiseerd. Ze zijn zich echter niet bewust van hun kleine formaat en moeten daarom worden beschermd tegen honden die veel groter zijn.

Op zoek naar een Boomer pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Weinig

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Eigenschappen kunnen wisselend zijn door de kruising - Consequente opvoeding nodig - Verharen weinig

Op zoek naar een Boomer pup?
Bekijk fokkers