Cockapoo | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Cockapoo

Intelligent- Actief - Vrolijk - Betrouwbaar

Cockapoo 2
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-14 jaar

Kenmerken

Eigenschappen kunnen wisselend zijn door de kruising

Op zoek naar een Cockapoo pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Cockapoo

De Cockapoo is een kruising tussen de Cocker Spaniël en de poedel. Intelligent en gemakkelijk te behagen, de Cockapoo werd gefokt als een gezelschapshond. Hij is vriendelijk, blij en gelukkig. Deze hond heeft een extravert karakter en kan meestal met iedereen overweg. Afhankelijk van zijn temperament kan hij actief zijn of gewoon lekker bij je op de bank kruipen. Zijn temperament kan verschillen door de kruising van zijn ouders. De Cockapoo wordt gemiddeld tussen de 23 en 46 cm groot. Het gewicht van deze hond ligt gemiddeld tussen de 5 en 11 kg. De Cockapoo heeft de intelligentie van zijn Poedel-voorouders, maar ook de zoete aard van zijn Cocker Spaniël afkomst. Zoals elke hond heeft ook de Cockapoo behoefte aan vroege socialisatie. Blootstelling aan veel verschillende mensen, honden, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen wanneer ze jong zijn, is heel belangrijk. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat uw Cockapoo-pup opgroeit tot een gehoorzame hond.

Aandachtspunten

  • De Cockapoo staat niet bekend als een blaffer. Sommigen blaffen echter wanneer ze iemand hun huis zien naderen, of wanneer ze voor langere tijd alleen gelaten worden.
  • De Cockapoo is een verhaard doorgaans minder, maar hij heeft wel dagelijkse haarverzorging nodig en zijn haar moet af en toe geknipt worden.
  • Cockapoos zijn ontwikkeld als gezelschapshonden en zijn meestal vriendelijk en buitengewoon blij. Ze kunnen goed overweg met andere honden, huisdieren en kinderen; oudere, meer attente kinderen zijn over het algemeen het meest geschikt.
  • Hoewel de Cockapoo zich niet zo gemakkelijk aanpast aan het appartementsleven, kan hij het goed doen als hij goed wordt getraind. De ideale situatie is een huis met een kleine, omheinde tuin.
  • De Cockapoo is zo intelligent dat hij gemakkelijk te trainen is met positieve opvoeding
  • Cockapoos hebben een gemiddeld energieniveau, maar hebben nog steeds dagelijkse lichaamsbeweging nodig. Verwacht hem minstens 45 minuten per dag beweging te geven. Daarnaast moet je hem een verscheidenheid aan activiteiten aanbieden, zoals apporteerspellen, wandelingen en renspelletjes.
  • De Cockapoo is een kruising van twee specifieke rassen. Als je geïnteresseerd bent in een Cockapoo-pup, begrijp dan dat zijn uiterlijk, grootte en temperament niet zo voorspelbaar zijn als die van rasdieren, aangezien je niet weet welke kenmerken van elk ras bij de hond tot uiting komen.

De beste eigenaar voor de Cockapoo

De Cockapoo heeft de voorkeur om altijd bij zijn familie te zijn en kan last hebben van verlatingsangst als hij te lang alleen blijft. De Cockapoo kan gemakkelijk te trainen zijn, hoewel dat afhankelijk is van het temperament van de ouders. Een positieve aanpak is de beste manier om een​​ Cockapoo te trainen; hij kan met tijd en geduld een zeer gehoorzame hond worden. De Cockapoo is een vrij energieke hond, en heeft zeker een uur beweging per dag nodig. Hij past dus goed bij een actieve eigenaar die tijd heeft voor activiteiten en training.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Cockapoo

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Bij cataract komt er vertroebeling in de ooglens, zichtbaar als een grijs/blauwe verkleuring in het oog. Het zicht van de hond neemt daardoor af. De aandoening kan bij veel rassen voorkomen en voor sommige rassen is er een DNA test beschikbaar. Veel ouderdieren worden vooraf gecontroleerd op cataract door een specialistisch oogonderzoek.

PRA is een aandoening waarbij het netvlies verslechtert. De hond krijgt eerst moeite met zicht in schemering en kan uiteindelijk helemaal blind worden. Voor sommige rassen is er een DNA-test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de aandoening.

Bij glaucoom neemt de vloeistofdruk in de oogbol toe en het oog kan daardoor beschadigd raken. Dit kan uiteindelijk leiden tot blindheid. Glaucoom kan erfelijk zijn of ontstaan als gevolg van een andere aandoening. Bij glaucoom moet het oog met spoed worden behandeld, zodat de druk in de oogbol weer afneemt.

Bij voedselallergie vertoont de hond een allergische reactie op meestal een van de dierlijke eiwitbronnen in het voer. Met name rund, kip, zuivel en eieren blijken een reactie uit te lokken wat zich uit in huidklachten. Hierbij zijn jeuk en roodheid van de pootjes, oksels, liezen en oren de meest voorkomende symptomen. De diagnose kan worden gesteld door de hond op een eliminatiedieet te zetten. Als voedselallergie is vastgesteld, zal de hond levenslang op een aangepast dieet moeten.

Omgevingsallergie is een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij de hond. Bij atopie is de hond allergisch voor iets uit de omgeving bijvoorbeeld huisstofmijt of pollen. De aandoening komt meestal voor het eerst tot uiting in de eerste 3 levensjaren van de hond. Jeuk en roodheid aan de kop, onderpootjes en liezen worden het meest gezien. Als de hond heftig schuurt, kunnen er kleine ontstekingsreacties in de huid ontstaan. Het vaststellen van omgevingsallergie bij de hond is een lang en kostbaar traject en leidt niet altijd tot een resultaat.

Een oorontsteking ontstaat vaak bij honden met hangende oren en/of veel haar in de gehoorgang en bij honden die veel zwemmen. Vaak is er een onderliggende oorzaak voor de oorontsteking, zoals een allergie, mijten, een schimmelinfectie of een vreemd voorwerp. De ontsteking geeft meestal jeuk en pijn aan het oor en een gerichte behandeling is noodzakelijk.

Dit is een ontsteking van het hoornvlies en het bindvlies van het oog veroorzaak doordat de traanklieren onvoldoende of zelfs helemaal geen traanvocht kunnen produceren. Het oog wordt hierdoor droog en geïrriteerd, waardoor vuil en bacteriën de kans krijgen om een ontsteking te voorzaken. De ogen moeten levenslang worden gedruppeld met kunsttranen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Cockapoo vereist dagelijkse vachtverzorging voor zijn mooie krullen. Kam zijn vacht goed door om klitten te voorkomen en zijn snuit goed naar voren te laten komen. Het wassen van deze hond vindt hij heerlijk. Ook is het noodzakelijk om de Cockapoo regelmatig laat trimmen door een professionele trimsalon. Het is belangrijk dat de haren rond de ogen regelmatig getrimd worden. Een pluspunt is dat deze hond niet veel verhaard. Je zal dus geen haren door het hele huis tegenkomen. Lees hier meer. De Cockapoo komt in vier kleuren voor. Dit zijn wit, crème, zwart en chocolade.

De Cockapoo met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Cockapoo kan goed overweg met kinderen, hoewel hij over het algemeen de voorkeur geeft aan gezinnen met oudere kinderen. Hij kan ook goed overweg met andere honden en huisdieren.

Op zoek naar een Cockapoo pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-14 jaar

Kenmerken

Eigenschappen kunnen wisselend zijn door de kruising

Op zoek naar een Cockapoo pup?
Bekijk fokkers