Kerry Blue Terriër | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Kerry Blue Terriër

Aanhankelijk - Loyaal - Alert - Levendig

Kerry Blue Terrier 2
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 13-15 jaar

Kenmerken

Goede socialisatie is essentieel - Aanhankelijk - Kan agressief naar andere honden zijn

Op zoek naar een Kerry Blue Terriër pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Kerry Blue Terriër

De Kerry Blue Terriër is een hardwerkende, onafhankelijke en atletische hond met veel energie en uithoudingsvermogen. Zoals de meeste Terriërs, is hij geneigd om te graven, jagen en soms te blaffen. Als je een Kerry Blue overweegt, bedenk dan of je bereid bent om te leven met deze eigenschappen. Als dat het geval is, zult u in de wolken zijn met de vrolijke, dwaze houding van de Kerry Blue. Gemiddeld wordt deze hond tussen de 44 en de 50 cm groot. Het gewicht ligt gemiddeld tussen de 14 en 19 kg.

De Kerry Blue is een actief ras en hij heeft veel uitdaging nodig - mentaal en fysiek. Laat hem niet voor langere tijd alleen. Dan zal hij zich vervelen. Dit kan leiden tot het hierboven genoemde destructieve gedrag. Training is essentieel om hem de juiste manieren te leren. En hoe heerlijk hij ook is, de Kerry Blue kan niet goed overweg met andere honden. Hij heeft de neiging om met andere honden te vechten en kleine dieren te achtervolgen die hij als prooi beschouwt.

Aandachtspunten

  • De Kerry Blue Terriër is een snelle leerling, hoewel hij soms een sterke wil kan hebben. Bij het trainen van dit ras heb je veel geduld, consistentie en een goed gevoel voor humor nodig.
  • De Kerry Blue is vriendelijk voor mensen, maar heeft wel een afkeer voor andere honden. Tegen hen kan hij agressief en ruziezoekend zijn. Eigenaren moeten daarom waakzaam zijn als ze de Kerry Blue in het openbaar meenemen. Als hij gesocialiseerd en goed getraind is, zal hij waarschijnlijk geen ruzie zoeken. Maar er bestaat altijd de kans dat hij zich bespot voelt, wat zijn gedrag negatief beïnvloed.
  • De vacht van je Kerry Blue verzorgd houden kost over het algemeen geld. Als je het zelf wil doen, is het hard werken.
  • Zoals alle terriërs, kan de Kerry Blue pittig zijn. Hij houdt van graven, jagen, kauwen en soms van blaffen.
  • Dit is een actief ras. Hij heeft elke dag veel beweging nodig. Een tuin om in te spelen is het beste, gecombineerd met dagelijkse wandelingen.

De beste eigenaar voor de Kerry Blue Terriër

De Kerry Blue Terriër kunnen lastig op te voeden zijn. Het is bij deze hond extra belangrijk om op jonge leeftijd al met gehoorzaamheidstrainingen te beginnen. De juiste type eigenaar voor deze hond staat stevig in zijn schoenen, is zelfverzekerd en standvastig. De Kerry Blue is namelijk enorm ondernemend en vaak erg ingetogen. Deze juiste eigenaar kan zijn ondernemingslust in goede banen begeleiden.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Kerry Blue Terriër

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Kerry Blue heeft dagelijkse verzorging nodig voor zijn vacht. Het is belangrijk om met een kam de klitten te voorkomen. Zo blijft zijn vacht mooi en in een goede staat. Deze hond verhaart weinig. Wel is het aan te raden regelmatig een bezoekje bij een professionele trimsalon in te plannen.

De Kerry Blue Terriër komt in verschillende kleuren voor. De meest voorkomende kleuren zijn zwart, bruin, blauw, grijs, zilver en een mix van deze kleuren.

De Kerry Blue Terriër met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Kerry Blue is gek op kinderen en omdat het een stevige hond is, kan hij tegen een stootje als het spel moeilijk wordt. Hij is goedaardig en is normaal gesproken niet humeurig met kinderen.

Zoals bij elk ras, moet u kinderen altijd leren hoe ze honden moeten benaderen en aanraken, en moet u altijd toezicht houden op eventuele interacties tussen honden en jonge kinderen om te voorkomen dat beide partijen bijten of aan het oor of de staart trekken. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen terwijl hij eet of slaapt, of te proberen het voer van de hond weg te nemen. Geen enkele hond, hoe vriendelijk ook, mag ooit zonder toezicht alleen bij een kind worden achtergelaten.

Hij kan humeurig of zelfs agressief zijn naar andere honden, hoewel met socialisatie en training deze neiging kan worden geminimaliseerd. Let echter altijd op als de Kerry Blue in de buurt is van andere honden, vooral als de honden elkaar niet kennen.

De Kerry Blue houdt ook niet zo van kleine dieren, gezien zijn sterke prooidrift. Zijn instinct vertelt hem dat hij moet jagen, dus houdt hem aan de lijn. De beste manier om ervoor te zorgen dat hij goed overweg kan met katten of kleine zoogdieren in zijn huis, is door hem van kleins af aan kennis te laten maken en ze op de juiste manier voor te stellen. Ook daarna wordt nauw toezicht geadviseerd.

Op zoek naar een Kerry Blue Terriër pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 13-15 jaar

Kenmerken

Goede socialisatie is essentieel - Aanhankelijk - Kan agressief naar andere honden zijn

Op zoek naar een Kerry Blue Terriër pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Kerry Blue Terriër