Lakeland Terriër | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Lakeland Terriër

Vriendelijk - Intelligent - Zelfverzekerd - Trainbaar

Lakeland terrier
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-16 jaar

Kenmerken

Houdt van graven - Sterk jachtinstinct - Veel behoefte aan beweging

Op zoek naar een Lakeland Terriër pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Lakeland Terriër

De Lakeland Terriër heeft een levendig en moedig karakter met ondeugende streken. Dit is wat hem een charmante hond maakt, maar wat er ook voor zorgt dat de hond een zelfverzekerde eigenaar vereist. Wanneer er aan de behoeftes van de hond wordt voldaan, is het een heerlijke gezinshond.

Aandachtspunten

  • De Lakeland Terriër is bereid zich aan te passen aan het leven in een appartement, mits ze dagelijks genoeg beweging krijgen. Minstens één lange, actieve wandeling per dag is geen overbodige luxe.
  • De Lakeland Terriër kan behoorlijk hard blaffen. Door middel van training kunnen ze leren op commando te blaffen en op commando stil te zijn, maar dit vergt wel tijd en energie.
  • De Lakeland Terriër kan soms beschermend zijn over zijn eten en speelgoed. Als eigenaar moet je duidelijke grenzen stellen om te voorkomen dat ze ongewenst gedrag gaan vertonen.
  • Zoals elke terriër, houdt ook de Lakeland Terriër van graven. Het is aan te raden dit ras niet zonder toezicht in de tuin te laten lopen, omdat ze maar al te graag een ontsnappingsroute graven.
  • De Lakeland Terriër is erg intelligent en kan heel veel leren, maar ze zijn ook snel afgeleid. Houd de training uitdagend en afwisselend om de aandacht van deze honden vast te houden.

De beste eigenaar voor de Lakeland Terriër

De ondeugende streken van de Lakeland Terriër zorgen ervoor dat de beste eigenaar voor deze hond stevig in zijn/haar schoenen staat en duidelijk zijn/haar grenzen kan aangeven. Een consequente, maar vriendelijke opvoeding past daarom ook het beste bij deze hond. Verder is de Lakeland Terriër erg energiek en heeft hij behoefte aan veel dagelijkse beweging. Het is dus van belang dat de toekomstige eigenaar van de Lakeland Terriër beschikt over veel tijd, geduld en zin om lekker met de hond op pad en aan de gang te gaan.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Lakeland Terriër

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Een oorontsteking ontstaat vaak bij honden met hangende oren en/of veel haar in de gehoorgang en bij honden die veel zwemmen. Vaak is er een onderliggende oorzaak voor de oorontsteking, zoals een allergie, mijten, een schimmelinfectie of een vreemd voorwerp. De ontsteking geeft meestal jeuk en pijn aan het oor en een gerichte behandeling is noodzakelijk.

Honden kunnen last hebben van verschillende oogproblemen zoals een ontsteking van het bindvlies of hoornvlies, cherry-eye, entropion en glaucoom. Het ECVO-oogonderzoek is een onderzoek naar meerdere erfelijke oogaandoeningen. De test kan niks uitsluiten, maar de uitslag 'vrij' betekent dat de hond op dat moment geen afwijkingen heeft aan de ogen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Lakeland Terriër vereist wekelijkse vachtverzorging. Dit moet worden gedaan door de vacht door te kammen. Verder zal de hond twee tot vier keer per jaar naar de trimsalon moeten om te worden 'geplukt'. Je merkt vanzelf wanneer dit nodig is. Normaliter verhaart deze hond niet tot weinig, maar wanneer hij plukrijp is zullen de haren los gaan zitten. Je zal de haren dan ook terugvinden op kleding, etc.

De Lakeland Terriër komt voor in de kleuren black and tan, roodgrijs, rood, tarwekleur en leverkleur.

De Lakeland Terriër met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Lakeland Terriër is vaak lief en tolerant tegenover kinderen uit zijn gezin. Door zijn compacte bouw en speelsheid kan hij veel hebben van een kind en speelt hij graag eindeloos spelletjes met ze. Ze zullen wel voor zichzelf opkomen wanneer ze geplaagd worden, het is dus erg belangrijk dat de kinderen respectvol met de hond omgaan.

Ook tegen andere honden is de Lakeland Terriër over het algemeen vriendelijk. Een goede socialisatie met andere huisdieren is essentieel. Kleinere (prooi)dieren moeten het nog wel eens ontgelden en zijn dus minder geschikt als huisgenoot van de Lakeland Terriër.

Op zoek naar een Lakeland Terriër pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-16 jaar

Kenmerken

Houdt van graven - Sterk jachtinstinct - Veel behoefte aan beweging

Op zoek naar een Lakeland Terriër pup?
Bekijk fokkers