Duitse wachtelhond of Kwartelhond | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Duitse Wachtelhond

Aanhankelijk - Intelligent - Vriendelijk - Waaks

Duitse wachtelhond
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

Kenmerken

Actieveling - Bewakers - Ik wil graag werken

Op zoek naar een Duitse Wachtelhond pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Duitse wachtelhond

De Duitse Wachtelhond zijn erg ontspannen en sociale honden. Ze houden van veel aandacht en zullen veel willen knuffelen. Het is een erg vriendelijk ras voor iedereen. Ze zullen blaffen als ze een vreemde zien aankomen. Ze kunnen verlatingsangst hebben als ze langere tijd alleen gelaten worden. Het zijn echte jagers en hebben een hoge prooidrift. Het zijn zeer intelligente honden die snel kunnen leren.

Aandachtspunten

  • De Duitse Wachtelhond is een actief ras dat genoeg beweging en mentale uitdaging nodig heeft.
  • Het is een ras dat niet lang alleen gelaten wil worden. Het is dus belangrijk dat je genoeg thuis bent. Train je hond van pup af aan alleen thuis te zijn om verlatingsangst te voorkomen.
  • Ze zullen hun territorium bewaken en blaffen naar onbekend mensen.
  • Het is een ras dat geschikt is voor vele soorten huishoudens, mits je ervan houdt om dingen te ondernemen met je hond.

De beste eigenaar voor de Duitse wachtelhond

De beste eigenaar voor de Duitse Wachtelhond is iemand die niet veel van huis is. De Wachtelhond houdt ervan om in de buurt van zijn familie te zijn. Deze heeft veel energie en moet dit ook kwijt kunnen raken. Je zult alle dagen, ook door weer en wind, met hem op pad moeten en flinke wandelingen maken. Daarnaast is het belangrijk om de hond mentaal uit te dagen. De Wachtelhond zal graag op het platteland of dichtbij de natuur leven, zodat hij naar hartlust zijn speurneus kan gebruiken. De eigenaar van de Duitse Wachtelhond doet er ook goed aan om met zijn hond speur- of jachttrainingen te volgen.

De Wachtelhond is een intelligent ras dat makkelijk leert. Het kost weinig moeite om de honden dingen aan te leren. Het is belangrijk dat je consequent bent, maar vooral met veel positieve beloningen werkt. Straffen zal averechts effect hebben bij deze hond.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Duitse Wachtelhond

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Honden kunnen last hebben van verschillende oogproblemen zoals een ontsteking van het bindvlies of hoornvlies, cherry-eye, entropion en glaucoom. Het ECVO-oogonderzoek is een onderzoek naar meerdere erfelijke oogaandoeningen. De test kan niks uitsluiten, maar de uitslag 'vrij' betekent dat de hond op dat moment geen afwijkingen heeft aan de ogen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht van de Duitse Wachtelhond is vaak golvend of gekruld en halflang tot lang van lengte. Daarnaast heeft hij een dikke ondervacht. De vacht komt voor in het rood of bruin. Er zitten vaak witte accenten of spikkels (geschimmeld) in de vacht. De vacht van de Wachtelhond moet wekelijks een keer geborsteld worden om losse haren te verwijderen en om klitten te voorkomen.

De Duitse Wachtelhond met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Duitse Wachtelhond kan goed omgaan met kinderen van alle leeftijden. Ze hechten zich enorm aan hun familie en zullen zachtaardig omgaan met kinderen uit het gezien. Vooral al ze samen opgroeien, zullen het beste vrienden kunnen worden.

Als de Wachtelhond op jonge leeftijd al wordt geïntroduceerd, kunnen ze goed omgaan met andere huisdieren. Wel hebben ze een sterke prooidrift, dus let altijd op dat andere kleinere huisdieren niet hiervan de dupe worden.

Op zoek naar een Duitse Wachtelhond pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

Kenmerken

Actieveling - Bewakers - Ik wil graag werken

Op zoek naar een Duitse Wachtelhond pup?
Bekijk fokkers