Alles wat je moet weten over de Maltezer | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Maltezer

Zachtaardig - Levendig - Vriendelijk - Gevoelig

Honden voor beginners
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 14-15 jaar

Kenmerken

Leert snel - Niet graag alleen

Op zoek naar een Maltezer pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Maltezer

De Maltezer is een acteur met een levendige persoonlijkheid. Onbevreesd nemen Maltezers aan dat iedereen die ze ontmoeten - mens of dier - een vriend is. Ze zijn lief en schattig en staan ​​erom bekend altijd hun zin te krijgen. Zelfs bij mensen die niet van plan zijn ze te verwennen. Het temperament wordt beïnvloed door een aantal factoren, waaronder erfelijkheid, training en socialisatie. Puppy's met een goed karakter zijn nieuwsgierig en speels, bereid om mensen te benaderen en kunnen worden vastgehouden.


Aandachtspunten

  • Hoewel je Maltezer je wil plezieren, kan hij moeilijk zijn om zindelijk te worden. Een bench en goede benchtrainig kan hierbij helpen.
  • Maltezers zijn vatbaar voor koude rillingen, vooral als ze nat zijn of zich in vochtige omgeving bevinden.
  • Als je Maltezer lang haar heeft, kan hij verbranden op zijn haarscheiding.
  • Vanwege hun kleine formaat worden Maltezen over het algemeen niet aanbevolen aan gezinnen met peuters of kleine kinderen.
  • Sommige Maltezers hebben een moeilijk spijsverteringssysteem en zijn mogelijk kieskeurige eters. Eetproblemen kunnen ook optreden wanneer de Maltzer tand- of tandvleesproblemen heeft.

De beste eigenaar voor de Maltezer

De Maltezer heeft behoefte aan een baasje die vooral veel tijd en aandacht aan de hond kan besteden. Baasjes moeten beseffen dat dit ras behoefte heeft aan training, beweging en socialisatie. Omdat hij zo mensgericht is, is hij makkelijk te trainen en reageert hij goed op positieve bekrachtigingen zoals voedselbeloningen, lof en een spel.

Zoals elke hond heeft de Maltezer vroege socialisatie nodig door hem bloot te stellen aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen wanneer hij nog jong is. Het is een goed begin om hem in te schrijven voor puppycursus. Daarnaast is het goed om bezoek over de vloer te hebben, hem mee te nemen naar drukke parken en naar winkels waar honden in mogen. Dit zal hem helpen om zijn sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Maltezer

De bijnieren maken te veel cortisol aan doordat er tumor zit in de hypofyse of de bijnieren zelf. De bloedsuikerspiegel, vet- en eiwitstofwisseling en het afweersysteem van de hond raken uit balans. Symptomen zijn veel drinken en plassen, verlies van spiermassa, een hangbuik en een dunnere vacht op de flanken. De aandoening komt voor op middelbare tot oudere leeftijd van de hond.

Levershunt is een aangeboren afwijking waarbij het bloed vanuit het maagdarmstelsel via een verkeerde route door de lever heen stroomt. Het bloed wordt niet goed gefilterd waardoor de afvalstoffen zich opstapelen in het lichaam en de hond zich erg ziek voelt. Als de shunt niet wordt verholpen, kan de aandoening een dodelijke afloop hebben voor de hond.

Dit is een van de meest voorkomende aangeboren hartaandoeningen bij de hond. Normaliter sluit de ductus arteriosis vlak na de geboorte, maar bij deze afwijking gebeurt dat niet, waardoor de bloedstroom in het hart niet goed verloopt. Het hart moet harder pompen en dit leidt tot hartfalen. De ductus arteriosis kan met een specialistische ingreep worden gesloten mits het hart nog niet te ver is aangedaan.

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Dystocia staat voor 'moeilijke geboorte'. Dit kan zowel door de grootte van de pup als door afwijkingen bij moeder komen. Als dit gebeurt, moet er ingegrepen worden door fokker of soms zelfs de dierenarts.

Chiari malformatie wordt veroorzaakt door de combinatie van een te kleine schedel en een te groot achterhoofdsgat. Een deel van de kleine hersenen en hersenstam worden daardoor naar buiten gedrukt. Het achterhoofdsgat en daarmee de afvoer van hersenvloeistof raakt geblokkeerd. De druk stijgt en er kunnen holtes in de hersenen en ruggenmerg ontstaan, dit is de syringomyelie. De aandoening is erg pijnlijk en gaat vaak gepaard met neurologische verschijnselen zoals het loos krabben naar de kop. Behandeling is niet mogelijk, maar er kan wel ondersteunende medicatie worden gegeven.

Een oorontsteking ontstaat vaak bij honden met hangende oren en/of veel haar in de gehoorgang en bij honden die veel zwemmen. Vaak is er een onderliggende oorzaak voor de oorontsteking, zoals een allergie, mijten, een schimmelinfectie of een vreemd voorwerp. De ontsteking geeft meestal jeuk en pijn aan het oor en een gerichte behandeling is noodzakelijk.

Ook wel bekend als waterhoofd. De aandoening ontstaat doordat er een abnormale hoeveelheid vocht in de hersenholtes ophoopt en daardoor het hoofd veel groter is dan normaal. Door de druk op de hersenen heeft de hond hoofdpijn en kunnen er neurologische verschijnselen optreden. Pups met een groot waterhoofd komen meestal op jonge leeftijd al te overlijden.

PRA is een aandoening waarbij het netvlies verslechtert. De hond krijgt eerst moeite met zicht in schemering en kan uiteindelijk helemaal blind worden. Voor sommige rassen is er een DNA-test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de aandoening.

Een erfelijke neurologische aandoening waarbij er te weinig myeline in de zenuwen aanwezig is en daardoor de prikkels niet goed worden doorgegeven. De kop en poten van de hond gaan daardoor voortdurend trillen en dit kan erger worden bij opwinding. Meestal treedt het al op in de eerste levensjaren. Voor sommige rassen is er een DNA-test voor deze aandoening.

Een aangeboren afwijking waarbij de boven- en onderkaak niet netjes op elkaar aansluiten. Hierdoor kunnen tanden en kiezen schade geven aan het slijmvlies in de bek. Ook is er een grotere kans op de vorming van tandplak en tandsteen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

Vachtverzorging, vachtkleur en verharenDe Golden Retriever komt voor in alle tinten goud, van licht- tot donker goud. De Golden Retriever verhaart matig in de winter en zomer, maar in de lente en herfst verharen ze wel stevig. Hij heeft een dikke vacht dus heeft wel redelijk wat vachtverzorging nodig. Hij moet minimaal 1x per week worden geborsteld. Maar het liefst vaker om klitten te voorkomen. De golden Retriever moet ook af en toe in bad om hem schoon te houden en fris te laten ruiken.

Kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.De Golden Retriever is een vriendelijke hond en kan goed met kinderen overweg. Hij heeft geen last van lawaai en commotie van kinderen. Het is echter wel een grote en sterke hond en hij kan per ongeluk een klein kind omstoten. De Golden Retriever is ook goed met andere honden en dieren. Hij geniet zelfs van het gezelschap van andere honden. Met de juiste introductie en training is hij ook heel goed met katten, konijnen en andere dieren.

Op zoek naar een Maltezer pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 14-15 jaar

Kenmerken

Leert snel - Niet graag alleen

Op zoek naar een Maltezer pup?
Bekijk fokkers