Boston Terriër

Levendig - Vriendelijk - Intelligent - Speels

Levendige lieverd

De Boston Terriër is populair sinds het bestaan iets meer dan een eeuw geleden. Ze werden oorspronkelijk gefokt als vechthonden, maar tegenwoordig zijn het zachtaardige, aanhankelijke metgezellen met smoking-achtige markeringen die hen de bijnaam 'American Gentleman' opleverden. Ze hebben een gemiddelde levensverwachting van 14 jaar.

Boston Terriërs zijn zeer aanhankelijke honden die in vrijwel elk type huis, zelfs appartementen, overweg kunnen met alle leden van het gezin. Deze speelse pups hebben echter ook veel beweging nodig. Als je je hond veel liefde en fysieke activiteit kunt geven, heb je een aanbiddende en loyale beste vriend.

Let op:
De Boston Terriër is een zogenaamd kortsnuitig ras. Vanaf september 2020 moeten fokkers van de Boston Terriër aantonen dat ze honden met een langere snuit fokken. Om deze reden moet een dierenarts eerst kijken of de ouderdieren beiden aan bepaalde eisen voldoen. Een dierenarts kijkt dan of de ouderdieren goed kunnen ademen, open neusgaten hebben, een lange(re) snuit hebben, geen neusplooi hebben, het oogwit niet zichtbaar is en of de hond zijn ogen goed kan dichtdoen.

Fokt een fokker toch met een ouderdier met een te korte snuit dan is hij of zij strafbaar. De Boston Terriër fokkers die op Bazoeki staan leveren de verklaring van de dierenarts bij ons in. Ook wanneer een fokker met stamboom wil fokken heeft hij eerst een verklaring nodig, voordat de pups de stamboom krijgen.

comb
Vachtverzorging

wekelijks

ball
Beweging

veel

heart
Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 14 jaar

paw
Kenmerken

Kunnen op jonge leeftijd onstuimig zijn - Erg gehecht en trouw aan het gezin

Bekijk hier fokkerprofielen

Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

31613074722