Shih Tzu pups te koop | Bazoeki

Shih Tzu

Speels - Attent - Loyaal - Vrolijk

Speels kameraadje

De Shih Tzu is een kleine hond met een lange vacht. Hij heeft een onafhankelijk karakter, maar is een speelse en sociale hond. De ideale eigenaar voor een Shih Tzu is iemand die niet veel waarde hecht aan gehoorzaamheid en van borstelen houdt. De vachtverzorging van de Shih Tzu is een zeer grote verplichting. Je moet hem iedere dag helemaal doorkammen en de haren in het gezicht vastbinden om het uit de ogen van de hond te houden. De Shih Tzu komt in verschillende kleurcombinaties voor. De kleur is lastig te voorspellen totdat de Shih Tzu is uitgegroeid.

De Shih Tzu kan een goede gezinshond zijn. Zolang de kinderen goed om gaan met de hond is hij het perfecte speelkameraadje. De Shih Tzu past zich gemakkelijk aan het ritme en de omgeving van zijn baas aan. Hij heeft niet buitengewoon veel beweging nodig en is blij met ieder wandelingetje per dag.

Let op: De Shih Tzu is een zogenaamd kortsnuitig ras. Vanaf september 2020 moeten fokkers van de Shih Tzu aantonen dat ze honden met een langere snuit fokken. Om deze reden moet een dierenarts eerst kijken of de ouderdieren beiden aan bepaalde eisen voldoen. Een dierenarts kijkt dan of de ouderdieren goed kunnen ademen, open neusgaten hebben, een lange(re) snuit hebben, geen neusplooi hebben, het oogwit niet zichtbaar is en of de hond zijn ogen goed kan dichtdoen.

Fokt een fokker toch met een ouderdier met een te korte snuit dan is hij of zij strafbaar. De Shih Tzu fokkers die op Bazoeki staan leveren de verklaring van de dierenarts bij ons in. Ook wanneer een fokker met stamboom wil fokken heeft hij eerst een verklaring nodig, voordat de pups de stamboom krijgen.

comb
Vachtverzorging

dagelijks

ball
Beweging

Veel

heart
Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 14-15 jaar

paw
Kenmerken

Kan moeite hebben met zindelijkheid - Gevoelig voor oogbeschadigingen

Bekijk hier Shih Tzu Fokkers

Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

+31 6 1307 4722

+020 737 05 26