Schipperke pups te koop | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Schipperke

Allert - Ondeugend - Intelligent - Actief

Energieke bewaker

De Schipperke is een hondenras uit België, waar hij ingezet werd als bewaker van de boten in de kanalen tussen Brussel en Antwerpen. De naam ‘Schipperke’ komt waarschijnlijk van ‘kleine herder’. Maar ondanks dat de Schipperke een kleine hond is, heeft hij een enorme persoonlijkheid.

Dat Schipperkes vroeger bewakers van boten waren is ook nu nog goed terug te zien. Ze beschermen hun familie, huis en eigendommen. Ze zijn altijd alert en zullen blaffen als er (volgens hen) gevaar dreigt. Ook zijn ze ontzettend loyaal aan hun familie en doen ze het liefst alles samen. Met kinderen kunnen ze erg goed overweg, de leeftijd maakt daarin niet uit.

De kleine Schipperke heeft veel beweging nodig. Hij is erg actief en is van origine gewend om te werken. Hij kan in een appartement, maar is blijer met een tuin. De training van de de Schipperke kan uitdagend zijn. Hij is aan de ene kant erg intelligent en luistert graag naar je, maar kan aan de andere kant ook zelfstandig zijn en een beetje eigenwijs. Maar, met heel wat geduld, consistentie en een positieve aanpak, zullen jullie samen ver komen.

comb
Vachtverzorging

wekelijks

ball
Beweging

Veel

heart
Gezondheid

Gemiddelde Levensverwachting: 13- 15 jaar

paw
Kenmerken

Behoeft werk - Eigenwijs - Goede socialisatie is essentieel

Bekijk hier Schipperke Fokkers

Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

Mail naar
Stuur een Whatsapp
+31 6 1307 4722
Bel ons
+020 737 05 26