Cavapoo pups te koop | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Cavapoo

Vriendelijk - Charmant - Levendig - Betrouwbaar

Charmante pluizenbol

Een Cavapoo is een kruising tussen een Poedel en een Cavalier King Charles Spaniël. Doordat de Cavapoo een kruising is, is het karakter lastiger te voorspellen. Gezien de achtergrond van beide ouders kun je zeggen dat de Cavapoo zeer sociaal en makkelijk in de omgang is. Bovendien is de Cavapoo een intelligente hond die snel leert. Hij heeft niet bijzonder veel lichaamsbeweging nodig. Wanneer je één keer per dag een flink stuk met de Cavapoo gaat lopen en zorgt voor mentale uitdaging kan de hond zijn potentieel volledig ontwikkelen.

De Cavapoo is een goede keuze voor iemand die voor de eerste keer hondeneigenaar wordt. Ook kunnen ze vaak goed overweg met kinderen en andere huisdieren. De Cavapoo kun je het beste opvoeden met een consistente training zonder harde aanpak. Zowel de Poedel als de Cavalier King Charles Spaniël hebben veel behoefte aan aandacht en betrokkenheid van de baas. De ideale eigenaar voor de Cavapoo is dan ook iemand die veel tijd voor hem kan vrijmaken. Ze kunnen verlatingsangst ontwikkelen wanneer ze te lang alleen worden gelaten.

Let op: De Cavalier King Charles Spaniël is een zogenaamd kortsnuitig ras. Vanaf september 2020 moeten fokkers die de Cavalier King Charles Spaniël inzetten voor de fok aantonen dat ze honden met een langere snuit fokken. Dit geldt ook voor fokkers die een kruising fokken met dit ras zoals de Cavapoo. Een dierenarts moet eerst kijken of de ouderdieren beiden aan bepaalde eisen voldoen. Een dierenarts kijkt dan of de ouderdieren goed kunnen ademen, open neusgaten hebben, een lange(re) snuit hebben, geen neusplooi hebben, het oogwit niet zichtbaar is en of de hond zijn ogen goed kan dichtdoen.

Fokt een fokker toch met een ouderdier met een te korte snuit dan is hij of zij strafbaar. De Cavapoo fokkers die op Bazoeki staan leveren de verklaring van de dierenarts bij ons in.

comb
Vachtverzorging

dagelijks

ball
Beweging

veel

heart
Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-14 jaar

paw
Kenmerken

Eigenschappen kunnen wisselend zijn door de kruising

Bekijk hier Cavapoo Fokkers

Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

Mail naar
Stuur een Whatsapp
+31 6 1307 4722
Bel ons
+020 737 05 26